DomáceBývala šéfka daňovákov Lenka Wittenbergerová sa priznala

Bývala šéfka daňovákov Lenka Wittenbergerová sa priznala

-

Bývala šéfka daňovákov Lenka Wittenbergerová sa priznala

Policajti už exriaditeľku Finanćnej správy prepustili zo zadržania.

Bývala šéfka Finančnej správy Lenka Wittenbergerová sa po včerajšom zadržaní políciou priznala ku korupcii.

Redakcia Aktuality.sk získala informáciu z viacerých na sebe nezávislých zdrojov. Niekdajśiu prvú ženu u dańovákov po výsluchu prepustili na slobodu, zrejme teda nebude čeliť návrhu na väzbu.

Wittenbergerová je obvinená v kauze Mýtnik 3, kde je zatiaľ najväčšou rybou oligarcha a bývalý zbrojár Miroslav Výboh. ten ale čelí obvineniu v inej časti kauzy ako Wittenbergerová.

Brala „odmeny“

Bývalá riaditeľka Finančnej správy vystriedala vo funkcii Františka Imreczeho. Aj on je v kauze obvinený, ale zároveň s podnikateľom Mihalom Suchobom tvoria dvojicu kľúčových ľudí, popisujúcich korupčné aktivity.

Práve Wittenbergerová krátko pred voľbami v roku 2020 podpísala spornú utajenú zmluvu so Suchobovou firmou Alison v hodnote 50 miliónov eur. V súvislosti s touto zmluvou už polícia od júna vyšetruje podozrenia z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a machinácií pri verejnom obstarávaní.

Wittenbergerová tiež mala byť na akejsi „výplatnej páske”. Obvinený Imrecze vypovedal pred políciou, že keď odchádzal z Finančnej správy, na malom lístku posunul podnikateľovi Suchobovi zoznam mien s číslami.

„Lenka 50,” malo stáť pri mene Wittenbergerovej. Na zozname boli aj ďalší štyria ľudia z prostredia Finančnej správy, ktorým sa chcel Imrecze poďakovať „za spoluprácu”. Nešlo však o riadne odmeny v rámci štátnej správy, ale o úplatky, ktoré mal zafinancovať práve Suchoba.

„Na vzťahu s Lenkou Wittenbergerovou mu veľmi záležalo, keďže sa po mojej rezignácii stala prezidentkou FS a povedal, že Lenku Wittenbergerovú vybaví sám a tiež mi v tom prípade nedal žiadne zdroje nenechal,” povedal Imrecze s tým, že Suchoba mal potom vyplatiť šéfku Finančnej správy sám.

Zdroj: Aktuality.sk

Podporte nezávislé spravodajstvo a pomôžte zvýšiť pluralitu médii na Slovensku. Spravodajský portál Veci Verejné prináša overené agentúrne správy a vlastné komentáre naších autorov.

Podporiť nás môžete jednoduchou formou cez platobnú bránu buď pravidelnou mesačnou sumou alebo jednorázovým príspevkom.

Pravidelná mesačná podpora

Jednorázová podpora


Alebo prevodom na náš účet: SK72 8330 0000 0028 0108 6712

Newsletter - Veci verejné

Prihláste sa na odber článkov. Dva krát do týždňa Vám zašleme zhrnutie najpodstatnejších komentárov a názorov, ktoré vyšli na našom webe :)

*Po vyplnení formuláru Vám zašleme potvrdzujúci email, ktorý je potrebné potvrdiť.

Podporte spravodajsko-názorový portál Veci Verejné

Vychádzať môžeme len vďaka vašej pravidelnej podpore. Ak považujete našu činnosť za dôležitú a potrebnú, podporte náš spravodajsko-názorový portál pravidelnou mesačnou sumou 5, 10 či 15 eur, prípadne podľa vašich možností na číslo účtu IBAN: SK7283300000002801086712

Ďakujeme. Aj vďaka vám môžeme robiť sociálne a vlastenecky orientovanú žurnalistiku.

spot_img

ZANECHAJ KOMENTÁR

Zdaj komentár
Zadajte svoje meno

- Reklama -

Mohlo by Vás zaujímaťČLÁNKY
Odporúčane pre Vás