Názory(video) ZÁSADNÉ VYHLÁSENIE MINISTRA VNÚTRA Matúša Šutaja Eštoka

(video) ZÁSADNÉ VYHLÁSENIE MINISTRA VNÚTRA Matúša Šutaja Eštoka

-

(video) ZÁSADNÉ VYHLÁSENIE MINISTRA VNÚTRA Matúša Šutaja Eštoka

Bratislavský mestský súd nemal v prípade policajného viceprezidenta Branka Kišša kompetenciu konať, vyhlásil v piatok minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Rozhodovať mal podľa neho správny súd. Argumentuje tým, že vzťah príslušníka Policajného zboru s rezortom vnútra nie je pracovnoprávny, ale verejnoprávny. Voči rozhodnutiu sa odvolá. Naďalej je presvedčený, že konal zákonne.

„Verím, že v odvolaní budeme úspešní, že krajský súd skonštatuje, že tam nebola príslušnosť civilného súdu konať, a že potom bude minister spravodlivosti rozhodovať o tom, či v prípade tohto sudcu nie je potrebné podať disciplinárne konanie,“ skonštatoval šéf rezortu.

Podotkol, že sudca je spolužiakom Petra Kubinu, právneho zástupcu Kišša a tzv. čurillovcov. Rozhodnutie týkajúce sa Kišša ministerstvu zatiaľ nedoručili.

V prípade postavenia tzv. čurillovcov mimo služby minister rešpektuje názor šéfky Úradu na ochranu oznamovateľov Zuzany Dlugošovej, podľa ktorej sa mal minister pred rozhodnutím najprv obrátiť vzhľadom na ich status chráneného oznamovateľa na úrad.

O téme majú diskutovať na budúcotýždňovom stretnutí. Šutaj Eštok vidí priestor na vylepšenie legislatívy, nie je podľa neho jednoznačná.

Branko Kišš môže naďalej pôsobiť ako prvý viceprezident Policajného zboru

Vyplýva to z neodkladného opatrenia, ktoré vydal Mestský súd Bratislava IV. Na sociálnej sieti ho zverejnil advokát Peter Kubina. Minister vnútra rozhodol koncom októbra o zrušení funkcie viceprezidentov Policajného zboru a preložení oboch viceprezidentov na iné posty.

Článok vyšiel na: www.hlavnydennik.sk. Autor článku: Gabriela Fedičová

Podporte nezávislé spravodajstvo a pomôžte zvýšiť pluralitu médii na Slovensku. Spravodajský portál Veci Verejné prináša overené agentúrne správy a vlastné komentáre naších autorov.

Podporiť nás môžete jednoduchou formou cez platobnú bránu buď pravidelnou mesačnou sumou alebo jednorázovým príspevkom.

Pravidelná mesačná podpora

Jednorázová podpora


Alebo prevodom na náš účet: SK72 8330 0000 0028 0108 6712

Newsletter - Veci verejné

Prihláste sa na odber článkov. Dva krát do týždňa Vám zašleme zhrnutie najpodstatnejších komentárov a názorov, ktoré vyšli na našom webe :)

*Po vyplnení formuláru Vám zašleme potvrdzujúci email, ktorý je potrebné potvrdiť.

Podporte spravodajsko-názorový portál Veci Verejné

Vychádzať môžeme len vďaka vašej pravidelnej podpore. Ak považujete našu činnosť za dôležitú a potrebnú, podporte náš spravodajsko-názorový portál pravidelnou mesačnou sumou 5, 10 či 15 eur, prípadne podľa vašich možností na číslo účtu IBAN: SK7283300000002801086712

Ďakujeme. Aj vďaka vám môžeme robiť sociálne a vlastenecky orientovanú žurnalistiku.

spot_img

4 Komentáre

  1. Tí, ktorí porušovali právo, sa dovolávajú práva???
    Ten, kto čistí, odstraňuje špinu!👍❤️

    • dobra poznamka 🙂

      Tragedia je ale predseda toho sudu, sudcovska rada toho sudu, sudcovska rada Krajskeho sudu BA, Sudna rada.

      Vsetci mali zasiahnut. No ale … Kubina, Lipsic, Dlugosova, PiCaputova a ich spolocna mafia. PRoti tejto mafii nikto zo sudcov nechce ist, pretoze v sudnej rade sedia ludia byvalej vlady. Kto pojde proti mafii byvalej vlady, proti tomu pojde Sudna rada.

      385/2000 §30
      432/2021 §15

  2. ked si oni dovolili zavrazdit lucanskeho, tak nam nedali ine vychodisko, ako zavrazdit ich vsetkych aj so sudcami a policajtami.

ZANECHAJ KOMENTÁR

Zdaj komentár
Zadajte svoje meno

- Reklama -

Mohlo by Vás zaujímaťČLÁNKY
Odporúčane pre Vás