NázoryVášáryová sa opäť predviedla! TOTO MYSLÍ VÁŽNE?

Vášáryová sa opäť predviedla! TOTO MYSLÍ VÁŽNE?

-

Vášáryová sa opäť predviedla! TOTO MYSLÍ VÁŽNE?

Kam siaha selektívna pamäť Magdy Vášáryovej? Herečka a neslávne známa diplomatka Magda Vášáryová sa počas dlhých rokov vždy z času na čas odkiaľsi vynorila, aby národ slovenský oblažila svojimi duchaplnými bonmotmi, ktoré však neomylne strieľajú výlučne do vlastných radov. Od predčasných parlamentných volieb je na očiach neustále – vyjadruje sa ku všetkému a stojí na námestiach po boku Šimečku, či Kolíkovej. 

V ich prospech však nezaháľa ani na sociálnych sieťach, kde ventiluje svoju frustráciu z demokracie. A tak Slovensko zosmiešňuje naďalej. V jednom zo svojich statusov hovorí o nevzdelanosti a prospechárstve, ako keby pozabudla na vlastné konanie z minulosti.

Nemecký robotník a umenie

„To, čo sa stalo v galérii moderného umenia v Mníchove, je priam vzorom pre situáciu, ktorá sa u nás teraz odohráva,“ píše v úvode statusu Vášáryová.

„Robotník, ktorý pracoval pre galériu, si po nociach maľoval. V nestráženom okamihu zavesil svoj obraz naproti Warholovi. Celý deň si to nikto nevšimol, ale on mal pocit neopísateľného víťazstva. Bol medzi najlepšími, medzi elitou. Na druhý deň ho zvesili a odmietli povedať jeho meno. Nebude slávny,“ konštatuje Vášaryová, podľa ktorej Slovensko aktuálne zažíva podobnú situáciu.

O kom to píše?

„Nevzdelaní, nekompetentní, ale číhajúci za rohom, si na krátku chvíľu sadajú do kresiel s mocou a majú pocit bohorovnosti. Vedia, že tam nepatria. Ale aspoň raz to chceli zažiť. Byť hore. Nič po nich nezostane, len zle zatlčený klinec, ale im to neprekáža. Ešte trochu zákernosti a pomsty si užijú, ale raz ich z klinca zvesíme a nezostane po nich nič, len zmar. To vieme už dávno,“ píše ďalej Vášáryová. Človeku by sa až zdalo, že to písala pred štyrmi rokmi.

Ona o tej histórii zo socializmu čosi vie…

„Tak ako nič nezostalo po komunistických básničkách a scenároch a obrazoch traktorisiek v našich galériách, knižniciach a divadlách. Ale užili si. A zanechali zmar. To im neprekážalo. Veď o štát a jeho rozvoj im nešlo. Len o nich. V tomto sa história opakuje,“ uzatvára svoj status Magda Vášaryová. Užila si zrejme aj ona – v časoch, ktoré kritizuje, podpísala Antichartu 77 – dokument na podporu socialistického režimu.

Článok vyšiel na: www.hlavnydennik.sk. Autor článku: Eka Balaskova

Podporte nezávislé spravodajstvo a pomôžte zvýšiť pluralitu médii na Slovensku. Spravodajský portál Veci Verejné prináša overené agentúrne správy a vlastné komentáre naších autorov.

Podporiť nás môžete jednoduchou formou cez platobnú bránu buď pravidelnou mesačnou sumou alebo jednorázovým príspevkom.

Pravidelná mesačná podpora

Jednorázová podpora


Alebo prevodom na náš účet: SK72 8330 0000 0028 0108 6712

Newsletter - Veci verejné

Prihláste sa na odber článkov. Dva krát do týždňa Vám zašleme zhrnutie najpodstatnejších komentárov a názorov, ktoré vyšli na našom webe :)

*Po vyplnení formuláru Vám zašleme potvrdzujúci email, ktorý je potrebné potvrdiť.

Podporte spravodajsko-názorový portál Veci Verejné

Vychádzať môžeme len vďaka vašej pravidelnej podpore. Ak považujete našu činnosť za dôležitú a potrebnú, podporte náš spravodajsko-názorový portál pravidelnou mesačnou sumou 5, 10 či 15 eur, prípadne podľa vašich možností na číslo účtu IBAN: SK7283300000002801086712

Ďakujeme. Aj vďaka vám môžeme robiť sociálne a vlastenecky orientovanú žurnalistiku.

spot_img

8 Komentáre

    • to nevadilo, vtedy nazor navyslovovala, ani ked ju strcili na teple miestocko, aby sa jej tady zbavili neprotestovala.

  1. Počúvam a nestíham sa čudovať. V týchto slovách koho vidíte? – > „Nevzdelaní, nekompetentní, ale číhajúci za rohom, si na krátku chvíľu sadajú do kresiel s mocou a majú pocit bohorovnosti. Vedia, že tam nepatria. Ale aspoň raz to chceli zažiť. Byť hore. Nič po nich nezostane, len zle zatlčený klinec, ale im to neprekáža. Ešte trochu zákernosti a pomsty si užijú, ale raz ich z klinca zvesíme a nezostane po nich nič, len zmar. To vieme už dávno,“ píše ďalej Vášáryová.
    Neviem ako Vy ostatní, ale ja v tých slovách vidím predstaviteľov bývalej vlády Matoviča, Hegera, Naďa, … Vášáryová vymenila kabát? Už nekope za opozíciu – voličov Korčoka? Nechce sa mi veriť!

  2. je to sliepka a kotkodaka.Asi znesie vajce.Ona uz vstne moze len a len kotkodakat.Je nikto, nic nedokazala, aj ked sa tym chvali, to bola skor hamba, ale co bolo , to bolo terasky je sliepka.Dal by jej poza usi jej manzel, keby zil.Aspon keby si ctila jeho pamiatku.

  3. Tomu sa hovori starecka demencia. Akosi zabudla z coho zila za socializmu, ta sa ma na co stazovat. Uz by ju mali asi dat na lozkove uzavrete oddelenie lebo len skodi celemu okoliu.

  4. Magda Vášaryová je darmožráčsky a vlastizradný odpad. Je to hnusné, ako sa chovajú niektorí „herci“, ktorí kedysi tlieskali socialistickému systému a brali vyznamenania od komunistov.

ZANECHAJ KOMENTÁR

Zdaj komentár
Zadajte svoje meno

- Reklama -

Mohlo by Vás zaujímaťČLÁNKY
Odporúčane pre Vás