Skip to content
Menu

Dobroty na každý deň: Šťavnaté bravčové medailónky s ázijským nádychom

Tento recept kombinuje šťavnaté kúsky bravčového mäsa s chrumkavou zeleninou a bohatou omáčkou, ktorá dodáva jedlu výnimočnú chuť.

Ingrediencie:

  • 600 g bravčových medailónov (alebo karé), nakrájaných na tenké plátky

  • 2 lyžice hnedého cukru

  • 1 a 1/2 lyžice sójovej omáčky (svetlej)

  • 1/2 čajovej lyžičky čínskeho päťkorenia

  • 2 čajové lyžičky rybacej omáčky

  • 200 g ryžových rezancov

  • 1 a 1/2 lyžice rastlinného oleja

  • 1 červená cibuľa, nakrájaná na tenké mesiačiky

  • 2 cm čerstvého zázvoru, nastrúhaného

  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené

  • 1 červená paprika, nakrájaná na tenké pásiky

  • 1 mrkva, nakrájaná na tenké plátky

  • 1 zväzok baby pak choi, hrubo nasekaný (čínska kapusta)

  • 250 g sladkého hrášku, konce odstránené

  • 1/4 šálky kuracieho vývaru

  • 1/4 šálky ustricovej omáčky

  • 1/4 šálky suchých pražených kešu orechov

  • 1 jarná cibuľka, nakrájaná na tenké plátky

  • 1 dlhá červená čili paprička, nakrájaná na tenké plátky​

Postup:

  1. Marinovanie mäsa:

    • V miske zmiešajte bravčové mäso s hnedým cukrom, sójovou omáčkou, päťkorením a rybacou omáčkou.

    • Dobre premiešajte, aby sa mäso rovnomerne obalilo.

    • Nechajte odležať počas prípravy ostatných ingrediencií.​

  2. Príprava rezancov:

    • Uvarte ryžové rezance podľa pokynov na obale.

    • Sceďte a odložte bokom.

  3. Smaženie mäsa:

    • Vo veľkej panvici alebo woku zohrejte polovicu rastlinného oleja na stredne vysokej teplote.

    • Pridajte marinované mäso a smažte 1-2 minúty, kým nie je zlatisté.

    • Vyberte mäso z panvice a odložte bokom.

  4. Smaženie zeleniny:

    • Do tej istej panvice pridajte zvyšný olej.

    • Pridajte cibuľu, zázvor a cesnak.

    • Smažte 2-3 minúty, kým cibuľa nezmäkne.

    • Pridajte papriku a mrkvu, smažte ďalšie 2 minúty.

    • Pridajte pak choi a cukrový hrášok, smažte 1-2 minúty.

  5. Dokončenie jedla:

    • Vráťte mäso do panvice.

    • Pridajte kurací vývar a ustricovú omáčku.

    • Dobre premiešajte a nechajte prevariť 2-3 minúty, aby sa chute spojili.

  6. Servírovanie:

    • Na tanier naservírujte ryžové rezance.

    • Navrch pridajte bravčový stir-fry.

    • Posypte kešu orechmi, jarnou cibuľkou a čili papričkou.

Tento recept je nielen rýchly na prípravu, ale aj plný chutí a textúr, ktoré potešia každého milovníka ázijskej kuchyne. Ak hľadáte ďalšie inšpirácie na jednoduché a chutné jedlá, môžete si pozrieť aj ďalšie recepty na našej stránke: https://veci-verejne.sk/category/recepty/

 

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.