Tento recept kombinuje šťavnaté kúsky bravčového mäsa s chrumkavou zeleninou a bohatou omáčkou, ktorá dodáva jedlu výnimočnú chuť.
Ingrediencie:
-
600 g bravčových medailónov (alebo karé), nakrájaných na tenké plátky
-
2 lyžice hnedého cukru
-
1 a 1/2 lyžice sójovej omáčky (svetlej)
-
1/2 čajovej lyžičky čínskeho päťkorenia
-
2 čajové lyžičky rybacej omáčky
-
200 g ryžových rezancov
-
1 a 1/2 lyžice rastlinného oleja
-
1 červená cibuľa, nakrájaná na tenké mesiačiky
-
2 cm čerstvého zázvoru, nastrúhaného
-
2 strúčiky cesnaku, pretlačené
-
1 červená paprika, nakrájaná na tenké pásiky
-
1 mrkva, nakrájaná na tenké plátky
-
1 zväzok baby pak choi, hrubo nasekaný (čínska kapusta)
-
250 g sladkého hrášku, konce odstránené
-
1/4 šálky kuracieho vývaru
-
1/4 šálky ustricovej omáčky
-
1/4 šálky suchých pražených kešu orechov
-
1 jarná cibuľka, nakrájaná na tenké plátky
-
1 dlhá červená čili paprička, nakrájaná na tenké plátky
Postup:
-
Marinovanie mäsa:
-
V miske zmiešajte bravčové mäso s hnedým cukrom, sójovou omáčkou, päťkorením a rybacou omáčkou.
-
Dobre premiešajte, aby sa mäso rovnomerne obalilo.
-
Nechajte odležať počas prípravy ostatných ingrediencií.
-
-
Príprava rezancov:
-
Uvarte ryžové rezance podľa pokynov na obale.
-
Sceďte a odložte bokom.
-
-
Smaženie mäsa:
-
Vo veľkej panvici alebo woku zohrejte polovicu rastlinného oleja na stredne vysokej teplote.
-
Pridajte marinované mäso a smažte 1-2 minúty, kým nie je zlatisté.
-
Vyberte mäso z panvice a odložte bokom.
-
-
Smaženie zeleniny:
-
Do tej istej panvice pridajte zvyšný olej.
-
Pridajte cibuľu, zázvor a cesnak.
-
Smažte 2-3 minúty, kým cibuľa nezmäkne.
-
Pridajte papriku a mrkvu, smažte ďalšie 2 minúty.
-
Pridajte pak choi a cukrový hrášok, smažte 1-2 minúty.
-
-
Dokončenie jedla:
-
Vráťte mäso do panvice.
-
Pridajte kurací vývar a ustricovú omáčku.
-
Dobre premiešajte a nechajte prevariť 2-3 minúty, aby sa chute spojili.
-
-
Servírovanie:
-
Na tanier naservírujte ryžové rezance.
-
Navrch pridajte bravčový stir-fry.
-
Posypte kešu orechmi, jarnou cibuľkou a čili papričkou.
-
Tento recept je nielen rýchly na prípravu, ale aj plný chutí a textúr, ktoré potešia každého milovníka ázijskej kuchyne. Ak hľadáte ďalšie inšpirácie na jednoduché a chutné jedlá, môžete si pozrieť aj ďalšie recepty na našej stránke: https://veci-verejne.sk/category/recepty/