Ak hľadáte nápad, ako ozvláštniť bežnú večeru, tieto hovädzie roládky so špargľou sú skvelou voľbou. Kombinácia jemného hovädzieho mäsa, chrumkavej špargle a krémového kozieho syra ponúka jedinečný chuťový zážitok, ktorý určite očarí celú rodinu.
Počet porcií
4
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia
9 minút
Ingrediencie
Na roládky:
– 2 polievkové lyžice olivového oleja (30 ml)
– 36 až 40 kusov špargle
– 1 červená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
– 250 g shiitake húb, nakrájaných (2 balenia po 125 g)
– 1 polievková lyžica nasekaného cesnaku (15 ml)
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 8 plátkov hovädzieho mäsa
– 200 g kozí syr, rozdrobený
Na koreniacu zmes:
– 1 polievková lyžica šalátového korenia (15 ml)
– 1 čajová lyžička chilli prášku (5 ml)
– 1 čajová lyžička sušeného tymianu (5 ml)
– ¼ čajovej lyžičky chilli vločiek (1,25 ml)
Postup
-
Príprava plnky
V panvici rozohrejte polovicu oleja na strednom ohni. Orestujte špargľu, cibuľu, shiitake a cesnak 4–5 minút, kým zelenina zmäkne. Osoľte, okoreňte a odstavte, nechajte mierne vychladnúť. -
Príprava koreniacej zmesi
V miske zmiešajte všetky ingrediencie na koreniacu zmes. -
Príprava mäsa a roládok
Plátky hovädzieho mäsa posypte koreniacou zmesou. Na spodnú časť každého plátku rovnomerne rozložte špargľovú zmes a rozdrobený kozí syr. Zrolujte do pevnej roládky a zaistite špáradlom. -
Varenie roládok
V tej istej panvici rozohrejte zvyšný olej. Roládky opekajte 5–7 minút, pričom ich priebežne otáčajte, aby sa opekli zo všetkých strán.
Tip na servírovanie: Paradajková ryža
K roládkam sa výborne hodí táto jednoduchá paradajková ryža.
Ingrediencie:
– 1 polievková lyžica olivového oleja (15 ml)
– ½ šálky nasekanej šalotky (125 ml)
– 16 cherry paradajok, nakrájaných na štvrtiny
– 1 šálka prepláchnutej basmati ryže (250 ml)
– 1 polievková lyžica nasekaného čerstvého tymianu (15 ml)
– 2 šálky kuracieho vývaru (500 ml)
– soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
V hrnci rozohrejte olej. Pridajte šalotku a paradajky a orestujte 2–3 minúty. Pridajte ryžu, tymian a vývar. Osoľte, okoreňte a priveďte k varu. Zakryte a nechajte variť na miernom ohni 18–20 minút, kým sa vývar neabsorbuje a ryža nezmäkne.