EkonomikaPeskov: Problémy s dodávkami plynu vznikli v dôsledku sankcií,...

Peskov: Problémy s dodávkami plynu vznikli v dôsledku sankcií, ktoré na našu krajinu uvalili západné štáty vrátane Nemecka a Británie

-

Peskov: Problémy s dodávkami plynu vznikli v dôsledku sankcií, ktoré na našu krajinu uvalili západné štáty vrátane Nemecka a Británie

Moskva 5. septembra (TASR) – Za úplné odstavenie plynovodu Nord Stream 1 medzi Ruskom a Nemeckom môžu západné sankcie. Vyhlásil to v pondelok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v konferenčnom hovore s novinármi. TASR správu prevzala z AFP a Reuters.

Peskov uviedol, že sankcie „spôsobujú chaos“ pri údržbárskych prácach na plynovode a odmietol tvrdenia, že Rusko zastavilo dodávky do Európy ako politický krok.

Gazprom minulý týždeň úplne zastavil dodávky plynu cez plynovod Nord Stream 1 po tom, ako počas trojdňových údržbárskych prác, ktoré sa začali 30. augusta, zistil únik oleja na turbíne v kompresorovej stanici Portovaja.

Kremeľ tvrdí, že sankcie narúšajú schopnosť nemeckej spoločnosti Siemens Energy, ktorá dodáva a servisuje zariadenia pre plynovod, pomôcť pri oprave.

„Problémy s dodávkami plynu vznikli v dôsledku sankcií, ktoré na našu krajinu uvalili západné štáty vrátane Nemecka a Británie,“ povedal Peskov. „Neexistujú žiadne iné dôvody, ktoré vedú k problémom s dodávkami,“ dodal.

Peskov tiež uviedol, že ak by boli sankcie zrušené, opravy by sa dali ľahko dokončiť a toky plynu by sa mohli obnoviť.

Podporte nezávislé spravodajstvo a pomôžte zvýšiť pluralitu médii na Slovensku. Spravodajský portál Veci Verejné prináša overené agentúrne správy a vlastné komentáre naších autorov.

Podporiť nás môžete jednoduchou formou cez platobnú bránu buď pravidelnou mesačnou sumou alebo jednorázovým príspevkom.

Pravidelná mesačná podpora

Jednorázová podpora


Alebo prevodom na náš účet: SK72 8330 0000 0028 0108 6712

Newsletter - Veci verejné

Prihláste sa na odber článkov. Dva krát do týždňa Vám zašleme zhrnutie najpodstatnejších komentárov a názorov, ktoré vyšli na našom webe :)

*Po vyplnení formuláru Vám zašleme potvrdzujúci email, ktorý je potrebné potvrdiť.

Podporte spravodajsko-názorový portál Veci Verejné

Vychádzať môžeme len vďaka vašej pravidelnej podpore. Ak považujete našu činnosť za dôležitú a potrebnú, podporte náš spravodajsko-názorový portál pravidelnou mesačnou sumou 5, 10 či 15 eur, prípadne podľa vašich možností na číslo účtu IBAN: SK7283300000002801086712

Ďakujeme. Aj vďaka vám môžeme robiť sociálne a vlastenecky orientovanú žurnalistiku.

spot_img

ZANECHAJ KOMENTÁR

Zdaj komentár
Zadajte svoje meno

- Reklama -

Mohlo by Vás zaujímaťČLÁNKY
Odporúčane pre Vás