Chlebíky s karfiolom sú nádherne nadýchané, chutné a – aby sme dodržali rým – aj zdravé. Pretože nie, nepripravujú sa vyprážaním, ale v rúre. Sú teda ideálne pre dieťatko staršie ako 1 rok, najmä ak má aspoň 4 zúbky.
Čas prípravy: 45 minút
Ingrediencie na chlebíky s karfiolom:
-
1 karfiol
-
2 vajcia
-
5–6 lyžíc strúhanky
-
soľ podľa chuti
Ako pripraviť chlebíky s karfiolom:
Karfiol dôkladne umy a daj variť. Keď je uvarený, roztlač ho vidličkou alebo rozmixuj v kuchynskom robote. Pridaj dobre rozšľahané vajcia, strúhanku a soľ. Pridávaj strúhanku dovtedy, kým zmes nezíska konzistenciu, z ktorej môžeš formovať malé fašírky.
Plech na pečenie vylož papierom na pečenie. Naň poukladaj chlebíky a daj ich piecť do rozohriatej rúry na 200 °C – 10 minút z jednej strany, 10 minút z druhej. Podávaj ich teplé alebo studené, so smotanou, grétskym jogurtom alebo s cesnakovým dipom. Dobrú chuť!