Skip to content
Menu

Toskánske kuracie prsia v bielej omáčke

Jemné, krémové a plné chutí!

Ingrediencie (na prsia):

  • 800 g kuracích pŕs

  • 130 g čerstvého špenátu

  • soľ podľa chuti

  • čierne korenie podľa chuti

  • 1 čajová lyžička pálivej papriky

  • 4 strúčiky cesnaku

  • 270 ml smotany na varenie

  • 60 g nastrúhaného parmezánu

  • 130 g sušených paradajok

  • 4 lyžice olivového oleja

Postup:

  1. Kuracie prsia umyte, osušte a ochuťte soľou a korením. Na panvici alebo v hrnci zohrejte olivový olej a opečte mäso dozlatista (cca 7 minút z každej strany). Potom ho odložte bokom.

  2. V tej istej panvici orestujte nasekaný alebo pretlačený cesnak max. 1 minútu (dlhšie by zhorkol).

  3. Pridajte smotanu na varenie, strúhaný parmezán a nasekané sušené paradajky. Dobre premiešajte. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody (asi 1 šálku, ale po troche).

  4. Pridajte pálivú papriku, soľ, čierne korenie a varte na miernom ohni asi 7 minút.

  5. Následne vložte do omáčky čerstvý špenát a trochu vody. Potom vráťte kuracie mäso späť a varte ešte 10–15 minút, aby sa chute prepojili.

Recept: Zemiaková kaša (pyré)

Ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov

  • 80 g masla (izbovej teploty)

  • 200–250 ml horúceho mlieka

  • soľ podľa chuti


Postup:

  1. Zemiaky ošúpte, umyte a nakrájajte na menšie kocky. Varte ich v osolenej vode asi 25 minút, kým nezmäknú.

  2. Sceďte, ale ponechajte si trochu vody z varenia pre prípad potreby.

  3. Horúce zemiaky roztlačte ručne alebo prepasírujte. Pridajte zmäknuté maslo a následne horúce mlieko. Dobre premiešajte (môžete použiť drevenú lyžicu alebo mixér).

  4. Dochuťte soľou podľa potreby.

Tip na pôstnu verziu:

Namiesto masla použite horúci olej a namiesto mlieka vodu z uvarených zemiakov alebo rastlinné mlieko (napr. mandľové alebo sójové).

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.