Jemné, krémové a plné chutí!
Ingrediencie (na prsia):
-
800 g kuracích pŕs
-
130 g čerstvého špenátu
-
soľ podľa chuti
-
čierne korenie podľa chuti
-
1 čajová lyžička pálivej papriky
-
4 strúčiky cesnaku
-
270 ml smotany na varenie
-
60 g nastrúhaného parmezánu
-
130 g sušených paradajok
-
4 lyžice olivového oleja
Postup:
-
Kuracie prsia umyte, osušte a ochuťte soľou a korením. Na panvici alebo v hrnci zohrejte olivový olej a opečte mäso dozlatista (cca 7 minút z každej strany). Potom ho odložte bokom.
-
V tej istej panvici orestujte nasekaný alebo pretlačený cesnak max. 1 minútu (dlhšie by zhorkol).
-
Pridajte smotanu na varenie, strúhaný parmezán a nasekané sušené paradajky. Dobre premiešajte. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody (asi 1 šálku, ale po troche).
-
Pridajte pálivú papriku, soľ, čierne korenie a varte na miernom ohni asi 7 minút.
-
Následne vložte do omáčky čerstvý špenát a trochu vody. Potom vráťte kuracie mäso späť a varte ešte 10–15 minút, aby sa chute prepojili.
Recept: Zemiaková kaša (pyré)
Ingrediencie:
-
1 kg zemiakov
-
80 g masla (izbovej teploty)
-
200–250 ml horúceho mlieka
-
soľ podľa chuti
Postup:
-
Zemiaky ošúpte, umyte a nakrájajte na menšie kocky. Varte ich v osolenej vode asi 25 minút, kým nezmäknú.
-
Sceďte, ale ponechajte si trochu vody z varenia pre prípad potreby.
-
Horúce zemiaky roztlačte ručne alebo prepasírujte. Pridajte zmäknuté maslo a následne horúce mlieko. Dobre premiešajte (môžete použiť drevenú lyžicu alebo mixér).
-
Dochuťte soľou podľa potreby.
Tip na pôstnu verziu:
Namiesto masla použite horúci olej a namiesto mlieka vodu z uvarených zemiakov alebo rastlinné mlieko (napr. mandľové alebo sójové).