Skip to content
Menu

Rýchle mäsové guľôčky v paprikovej polievke – skvelý obed či večera za 20 minút

Táto papriková polievka je dokonalým hrdinom všedného dňa – pripravená za tak krátko ako 20 minút, sýta a plná chuti. Malý trik? Mäsové guľôčky sú z bravčového mletého mäsa, takže polievka získava výdatnosť a bohatú chuť.

Čas prípravy: 20 minút
Náročnosť: úplne jednoduché
Počet porcií: 4

Ingrediencie:

  • 1 cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 2 lyžice olivového oleja

  • 1 pohár pečenej papriky (370 ml, bez oleja)

  • cca 750 ml zeleninového vývaru

  • 4 vetvičky petržlenu

  • 400 g mletého bravčového mäsa (ochutené)

  • 1 lyžica ajvaru (papriková pasta)

  • 250 g smotany na varenie

  • soľ, čierne korenie

Postup:

  1. Cibuľu a cesnak očistite, nakrájajte na hrubo a v hrnci s 1 lyžicou oleja poduste do sklovita. Papriku nakrájajte a pridajte spolu s vývarom, priveďte k varu. Zakryté nechajte variť približne 8 minút.

  2. Petržlen umyte a jemne nasekajte. Tri štvrtiny petržlenu premiešajte s mletým mäsom a ajvarom, zmes dobre premiešajte a formujte malé guľôčky. Na panvici rozohrejte 1 lyžicu oleja a guľôčky opečte približne 5 minút dozlatista.

  3. Do polievky pridajte 200 g smotany, rozmixujte do hladka a dochuťte soľou a korením. Polievku servírujte do misiek, zvyšnú smotanu zmiešajte s 2–3 lyžicami vody a jemne vmiešajte do polievky ako swirl. Na vrch pridajte mäsové guľôčky a zvyšok petržlenu.

Nutričné hodnoty na porciu:

  • 580 kcal

  • 22 g bielkovín

  • 52 g tukov

  • 7 g sacharidov

Táto rýchla papriková polievka s mäsovými guľôčkami je ideálna, keď chcete niečo sýte a chutné, ale nechcete stráviť v kuchyni hodiny. Je to dokonalé jedlo pre rýchlu večeru alebo obed po práci.

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.