Táto papriková polievka je dokonalým hrdinom všedného dňa – pripravená za tak krátko ako 20 minút, sýta a plná chuti. Malý trik? Mäsové guľôčky sú z bravčového mletého mäsa, takže polievka získava výdatnosť a bohatú chuť.
Čas prípravy: 20 minút
Náročnosť: úplne jednoduché
Počet porcií: 4
Ingrediencie:
-
1 cibuľa
-
2 strúčiky cesnaku
-
2 lyžice olivového oleja
-
1 pohár pečenej papriky (370 ml, bez oleja)
-
cca 750 ml zeleninového vývaru
-
4 vetvičky petržlenu
-
400 g mletého bravčového mäsa (ochutené)
-
1 lyžica ajvaru (papriková pasta)
-
250 g smotany na varenie
-
soľ, čierne korenie
Postup:
-
Cibuľu a cesnak očistite, nakrájajte na hrubo a v hrnci s 1 lyžicou oleja poduste do sklovita. Papriku nakrájajte a pridajte spolu s vývarom, priveďte k varu. Zakryté nechajte variť približne 8 minút.
-
Petržlen umyte a jemne nasekajte. Tri štvrtiny petržlenu premiešajte s mletým mäsom a ajvarom, zmes dobre premiešajte a formujte malé guľôčky. Na panvici rozohrejte 1 lyžicu oleja a guľôčky opečte približne 5 minút dozlatista.
-
Do polievky pridajte 200 g smotany, rozmixujte do hladka a dochuťte soľou a korením. Polievku servírujte do misiek, zvyšnú smotanu zmiešajte s 2–3 lyžicami vody a jemne vmiešajte do polievky ako swirl. Na vrch pridajte mäsové guľôčky a zvyšok petržlenu.
Nutričné hodnoty na porciu:
-
580 kcal
-
22 g bielkovín
-
52 g tukov
-
7 g sacharidov
Táto rýchla papriková polievka s mäsovými guľôčkami je ideálna, keď chcete niečo sýte a chutné, ale nechcete stráviť v kuchyni hodiny. Je to dokonalé jedlo pre rýchlu večeru alebo obed po práci.

