Chcete ohúriť hostí elegantnou tortou s jemnou ružovou krémovou dekoráciou? Táto maslová ružová torta spája nadýchaný piškótový základ s lahodnou mascarpone-quarkovou plnkou a čerstvými malinami. Nielen že vyzerá nádherne, ale chutí fantasticky.
Čas prípravy: 75 minút
Náročnosť: úplne jednoduché
Počet porcií: 16
Ingrediencie:
Na piškótový korpus:
-
300 g masla
-
150 g cukru
-
štipka soli
-
5 vajec (M)
-
160 g múky
-
½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
Na krém:
-
1 list želatíny
-
250 g mascarpone
-
250 g nízkotučného tvarohu
-
1 balíček vanilkového cukru
-
250 g práškového cukru
-
cca 150 g čerstvých malín
-
200 g smotanového syra (pri izbovej teplote)
Postup:
-
Roztopte 50 g masla. Cukor, soľ a vajcia šľahajte 3–4 minúty do svetlej a nadýchanej peny. Pridajte maslo a jemne vmiešajte. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a postupne primiešajte do cesta.
-
Cesto vložte do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy (22 cm Ø) a pečte v predhriatom rúre 30–40 minút. Po upečení nechajte korpus vychladnúť a uvoľnite od okrajov formy.
-
Želatínu namočte do studenej vody na 5 minút. Mascarpone, tvaroh, vanilkový cukor a 100 g práškového cukru premiešajte do hladka. Želatínu vyžmýkajte a roztopte v malom hrnci. Pridajte 3 lyžice krému, premiešajte a potom vmiešajte do zvyšku krému.
-
Piškótový korpus horizontálne rozkrojte na dve vrstvy. Dolnú vrstvu obkloňte tortovým kruhom a natrite krém. Maliny preberte, poukladajte na krém a prikryte hornou vrstvou piškóty.
-
Torte nechajte stuhnúť približne 2 hodiny v chladničke.
-
Na ružový maslový krém šľahajte 250 g masla s 150 g práškového cukru 5 minút do svetlej nadýchanej hmoty. Postupne pridajte smotanový syr. Krém zafarbite ružovou farbou a naplňte do cukrárskeho vrecka so špičkou na hviezdičky.
-
Torte odstráňte kruh a okraje vyhlaďte. Ružový krém naneste po obvode formou ruží alebo nápadných tuffov. Nechajte stuhnúť ďalšie 2 hodiny v chladničke.
Nutričné hodnoty na porciu:
-
420 kcal
-
7 g bielkovín
-
27 g tukov
-
35 g sacharidov

