Skip to content
Menu

Ružová torta – kráľovná vašich dezertov

Chcete ohúriť hostí elegantnou tortou s jemnou ružovou krémovou dekoráciou? Táto maslová ružová torta spája nadýchaný piškótový základ s lahodnou mascarpone-quarkovou plnkou a čerstvými malinami. Nielen že vyzerá nádherne, ale chutí fantasticky.

Čas prípravy: 75 minút
Náročnosť: úplne jednoduché
Počet porcií: 16

Ingrediencie:

Na piškótový korpus:

  • 300 g masla

  • 150 g cukru

  • štipka soli

  • 5 vajec (M)

  • 160 g múky

  • ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva

Na krém:

  • 1 list želatíny

  • 250 g mascarpone

  • 250 g nízkotučného tvarohu

  • 1 balíček vanilkového cukru

  • 250 g práškového cukru

  • cca 150 g čerstvých malín

  • 200 g smotanového syra (pri izbovej teplote)

Postup:

  1. Roztopte 50 g masla. Cukor, soľ a vajcia šľahajte 3–4 minúty do svetlej a nadýchanej peny. Pridajte maslo a jemne vmiešajte. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a postupne primiešajte do cesta.

  2. Cesto vložte do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy (22 cm Ø) a pečte v predhriatom rúre 30–40 minút. Po upečení nechajte korpus vychladnúť a uvoľnite od okrajov formy.

  3. Želatínu namočte do studenej vody na 5 minút. Mascarpone, tvaroh, vanilkový cukor a 100 g práškového cukru premiešajte do hladka. Želatínu vyžmýkajte a roztopte v malom hrnci. Pridajte 3 lyžice krému, premiešajte a potom vmiešajte do zvyšku krému.

  4. Piškótový korpus horizontálne rozkrojte na dve vrstvy. Dolnú vrstvu obkloňte tortovým kruhom a natrite krém. Maliny preberte, poukladajte na krém a prikryte hornou vrstvou piškóty.

  5. Torte nechajte stuhnúť približne 2 hodiny v chladničke.

  6. Na ružový maslový krém šľahajte 250 g masla s 150 g práškového cukru 5 minút do svetlej nadýchanej hmoty. Postupne pridajte smotanový syr. Krém zafarbite ružovou farbou a naplňte do cukrárskeho vrecka so špičkou na hviezdičky.

  7. Torte odstráňte kruh a okraje vyhlaďte. Ružový krém naneste po obvode formou ruží alebo nápadných tuffov. Nechajte stuhnúť ďalšie 2 hodiny v chladničke.

Nutričné hodnoty na porciu:

  • 420 kcal

  • 7 g bielkovín

  • 27 g tukov

  • 35 g sacharidov

 

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.