Skip to content
Menu

Roláda z hovädzieho mäsa

Deti ju jedli s radosťou! Preto vám odporúčame túto roládu z hovädzieho mäsa.

Čas prípravy: 1 hodina

Podrobné ingrediencie na roládu z hovädzieho mäsa:

  • 3/4 šálky mlieka

  • 1/2 šálky veľmi koncentrovaného cibulového vývaru

  • 1 vajce

  • 1 1/2 šálky strúhanky

  • 750 g mletého hovädzieho mäsa

  • 1/4 šálky kečupu (ja používam domáci)

  • 1 lyžica horčice

  • 2 lyžice medu

  • 4 plátky syra (napríklad eidam)

  • ryža na prílohu

Ako pripraviť roládu z hovädzieho mäsa:

Zmiešame mlieko, cibulový vývar, jemne rozšľahané vajce a strúhanku, necháme stáť 5 minút. Pridáme mäso, dobre premiešame a vytvarujeme kruh (roládu), ktorý uložíme na panvicu alebo do pekáča. Potrieme zmesou z kečupu, medu a horčice. Pečieme 40 minút v predhriatej rúre. Počas pečenia roládu ešte niekoľkokrát potrieme zostávajúcou omáčkou. Vyberieme z rúry, na vrch položíme syr a pečieme ďalších 5 minút, kým sa syr nerozpustí. Podávame s ryžou ako prílohou.

Dobrú chuť!

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.