Deti ju jedli s radosťou! Preto vám odporúčame túto roládu z hovädzieho mäsa.
Čas prípravy: 1 hodina
Podrobné ingrediencie na roládu z hovädzieho mäsa:
-
3/4 šálky mlieka
-
1/2 šálky veľmi koncentrovaného cibulového vývaru
-
1 vajce
-
1 1/2 šálky strúhanky
-
750 g mletého hovädzieho mäsa
-
1/4 šálky kečupu (ja používam domáci)
-
1 lyžica horčice
-
2 lyžice medu
-
4 plátky syra (napríklad eidam)
-
ryža na prílohu
Ako pripraviť roládu z hovädzieho mäsa:
Zmiešame mlieko, cibulový vývar, jemne rozšľahané vajce a strúhanku, necháme stáť 5 minút. Pridáme mäso, dobre premiešame a vytvarujeme kruh (roládu), ktorý uložíme na panvicu alebo do pekáča. Potrieme zmesou z kečupu, medu a horčice. Pečieme 40 minút v predhriatej rúre. Počas pečenia roládu ešte niekoľkokrát potrieme zostávajúcou omáčkou. Vyberieme z rúry, na vrch položíme syr a pečieme ďalších 5 minút, kým sa syr nerozpustí. Podávame s ryžou ako prílohou.
Dobrú chuť!