Low Carb, sýte a pritom plné chute! Tieto farebné zeleninové „lodičky“ plnené fetou a vajcom upečené v rúre ti zaručene zlepšia náladu a potešia chuťové poháriky.
Čas prípravy: 60 minút
Náročnosť: úplne jednoduché
Počet porcií: 4
Ingrediencie:
-
6 špicatých paprík
-
1 cuketa
-
1 cibuľa
-
1 strúčik cesnaku
-
1 červená chili paprička
-
8 stoniek tymianu, oregano a bazalka
-
200 g feta syra
-
soľ a čierne korenie
-
5 vajec (M)
Postup:
-
Z paprík pozdĺžne vyrežte oválne „dvierka“. Papriky očistite od semien a opláchnite. Cuketu umyte. Cibuľu a cesnak olúpte. Oválne kúsky papriky, cuketu, cibuľu a cesnak nakrájajte na drobnú kocku. Chili pozdĺžne rozkrojte, odstráňte semienka, umyte a nasekajte. Čerstvé bylinky umyte, otrhajte lístky a nasekajte. Fetu rozdrťte na malé kúsky.
-
Papriky poukladajte do zapekacej misky a naplňte ich pripravenou zeleninovou zmesou s fetou. Dochutíme soľou a korením. Pečte v predhriatej rúre (elektrická: 200 °C / ventilátor: 180 °C) asi 15 minút.
-
Vajcia rozbite jedno po druhom a opatrne vložte do paprík. Osoľte, okoreňte a pečte ďalších 10–15 minút, kým bielko stuhne a žĺtok zostane jemne tekuté podľa chuti.
Nutričné hodnoty na porciu:
-
290 kcal
-
20 g bielkovín
-
20 g tukov
-
7 g sacharidov
Tieto farebné papriky sú ideálnym low carb receptom na rýchlu večeru alebo obed. Kombinácia chrumkavej zeleniny, krémovej fety a jemne upečeného volského oka dodáva sýtu a vyváženú chuť bez zbytočných kalórií.

