Skip to content
Menu

Plnené papriky s volským okom a fetou – farebná a zdravá večera

Low Carb, sýte a pritom plné chute! Tieto farebné zeleninové „lodičky“ plnené fetou a vajcom upečené v rúre ti zaručene zlepšia náladu a potešia chuťové poháriky.

Čas prípravy: 60 minút
Náročnosť: úplne jednoduché
Počet porcií: 4

Ingrediencie:

  • 6 špicatých paprík

  • 1 cuketa

  • 1 cibuľa

  • 1 strúčik cesnaku

  • 1 červená chili paprička

  • 8 stoniek tymianu, oregano a bazalka

  • 200 g feta syra

  • soľ a čierne korenie

  • 5 vajec (M)

Postup:

  1. Z paprík pozdĺžne vyrežte oválne „dvierka“. Papriky očistite od semien a opláchnite. Cuketu umyte. Cibuľu a cesnak olúpte. Oválne kúsky papriky, cuketu, cibuľu a cesnak nakrájajte na drobnú kocku. Chili pozdĺžne rozkrojte, odstráňte semienka, umyte a nasekajte. Čerstvé bylinky umyte, otrhajte lístky a nasekajte. Fetu rozdrťte na malé kúsky.

  2. Papriky poukladajte do zapekacej misky a naplňte ich pripravenou zeleninovou zmesou s fetou. Dochutíme soľou a korením. Pečte v predhriatej rúre (elektrická: 200 °C / ventilátor: 180 °C) asi 15 minút.

  3. Vajcia rozbite jedno po druhom a opatrne vložte do paprík. Osoľte, okoreňte a pečte ďalších 10–15 minút, kým bielko stuhne a žĺtok zostane jemne tekuté podľa chuti.

Nutričné hodnoty na porciu:

  • 290 kcal

  • 20 g bielkovín

  • 20 g tukov

  • 7 g sacharidov

Tieto farebné papriky sú ideálnym low carb receptom na rýchlu večeru alebo obed. Kombinácia chrumkavej zeleniny, krémovej fety a jemne upečeného volského oka dodáva sýtu a vyváženú chuť bez zbytočných kalórií.

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.