Skip to content
Menu

Passatelli (talianska mäsová polievka)

Passatelli je jednoduchá a chutná mäsová polievka pochádzajúca z oblasti Emilia-Romagna v Taliansku. Podobne ako naša klasická slepačia polievka, aj táto verzia ponúka hrejivý, upokojujúci zážitok – ideálna na chladné dni či unavené chvíle.

Čas prípravy: 20 minút

Ingrediencie na passatelli:

  • 2 vajcia

  • 100 g strúhanky

  • 100 g strúhaného parmezánu

  • ½ čajovej lyžičky muškátového orieška

  • 100 g kuracieho alebo morčacieho prsníka

  • 1 mrkva

  • 1 cibuľa

  • 1 petržlen

  • 1 zeler

  • soľ

Postup:

  1. Zeleninu očisti a umy. Mäso takisto dôkladne opláchni. Všetko vlož do hrnca s vodou a trochou soli a daj variť.

  2. Medzitým si priprav „cestovinu“ do polievky. Vajíčka rozšľahaj, pridaj strúhanku, strúhaný parmezán, štipku muškátového orieška a soľ. Vypracuj tuhšie cesto. Ak je príliš mäkké, pridaj ešte strúhanku alebo parmezán.

  3. Zo vzniknutého cesta vytvaruj väčšiu guľu a pretri ju cez hrubé strúhadlo, aby si získal malé kúsky pripomínajúce cestovinu. Môžeš použiť aj mäsový mlynček.

  4. Keď sú zelenina a mäso uvarené, vyber ich z vývaru a do čistej vývarovej polievky vlož pripravené cestoviny. Var ich približne 5 minút.

  5. Podávaj horúce. Dobrú chuť!

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.