Passatelli je jednoduchá a chutná mäsová polievka pochádzajúca z oblasti Emilia-Romagna v Taliansku. Podobne ako naša klasická slepačia polievka, aj táto verzia ponúka hrejivý, upokojujúci zážitok – ideálna na chladné dni či unavené chvíle.
Čas prípravy: 20 minút
Ingrediencie na passatelli:
-
2 vajcia
-
100 g strúhanky
-
100 g strúhaného parmezánu
-
½ čajovej lyžičky muškátového orieška
-
100 g kuracieho alebo morčacieho prsníka
-
1 mrkva
-
1 cibuľa
-
1 petržlen
-
1 zeler
-
soľ
Postup:
-
Zeleninu očisti a umy. Mäso takisto dôkladne opláchni. Všetko vlož do hrnca s vodou a trochou soli a daj variť.
-
Medzitým si priprav „cestovinu“ do polievky. Vajíčka rozšľahaj, pridaj strúhanku, strúhaný parmezán, štipku muškátového orieška a soľ. Vypracuj tuhšie cesto. Ak je príliš mäkké, pridaj ešte strúhanku alebo parmezán.
-
Zo vzniknutého cesta vytvaruj väčšiu guľu a pretri ju cez hrubé strúhadlo, aby si získal malé kúsky pripomínajúce cestovinu. Môžeš použiť aj mäsový mlynček.
-
Keď sú zelenina a mäso uvarené, vyber ich z vývaru a do čistej vývarovej polievky vlož pripravené cestoviny. Var ich približne 5 minút.
-
Podávaj horúce. Dobrú chuť!