Skip to content
Menu

Musaka s hovädzím mäsom

Musaka s hovädzím mäsom je jedlo, ktoré jemne spája rôzne textúry a poskytuje ideálny kalorický príjem pre celú rodinu.

Čas prípravy: 90 minút

Ingrediencie na musaku s hovädzím mäsom:

  • 1 kg mletého hovädzieho mäsa (môžeš použiť aj mleté hydinové mäso)

  • 5–6 strúčikov cesnaku

  • 1 cibuľa

  • 1,5 kg zemiakov

  • 1 pohár cmaru

  • soľ

  • sladká mletá paprika

  • 1 šálka olivového oleja

Ako pripraviť musaku s hovädzím mäsom:

Cibuľu a cesnak nadrobno nasekaj. V panvici rozohrej olej a orestuj na ňom cibuľu a cesnak. Hovädzie mäso zľahka osoľ, posyp paprikou a vlož ho do horúceho oleja k cibuli a cesnaku, smaž približne 10 minút. Medzitým ošúp zemiaky, nakrájaj ich na malé kocky a uvar v osolenej vode. Keď sú uvarené, roztlač ich na jemné pyré a postupne doň vmiešavaj cmar. Plech jemne potri olejom, daj doň hovädzie mäso a naň rozotri zemiakové pyré. Peč v rúre 30 minút. Dobrú chuť!

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.