Musaka s hovädzím mäsom je jedlo, ktoré jemne spája rôzne textúry a poskytuje ideálny kalorický príjem pre celú rodinu.
Čas prípravy: 90 minút
Ingrediencie na musaku s hovädzím mäsom:
-
1 kg mletého hovädzieho mäsa (môžeš použiť aj mleté hydinové mäso)
-
5–6 strúčikov cesnaku
-
1 cibuľa
-
1,5 kg zemiakov
-
1 pohár cmaru
-
soľ
-
sladká mletá paprika
-
1 šálka olivového oleja
Ako pripraviť musaku s hovädzím mäsom:
Cibuľu a cesnak nadrobno nasekaj. V panvici rozohrej olej a orestuj na ňom cibuľu a cesnak. Hovädzie mäso zľahka osoľ, posyp paprikou a vlož ho do horúceho oleja k cibuli a cesnaku, smaž približne 10 minút. Medzitým ošúp zemiaky, nakrájaj ich na malé kocky a uvar v osolenej vode. Keď sú uvarené, roztlač ich na jemné pyré a postupne doň vmiešavaj cmar. Plech jemne potri olejom, daj doň hovädzie mäso a naň rozotri zemiakové pyré. Peč v rúre 30 minút. Dobrú chuť!