Skip to content
Menu

Muffiny s čokoládovým srdcom: Sladké prekvapenie ukryté vo vnútri

Nie je nič krajšie než keď sladkosť prekvapí nielen chuťou, ale aj svojim vnútrom. Presne také sú muffiny s čokoládovým srdcom – jemné, nadýchané a s rozplývajúcim sa čokoládovým stredom. Pri prvom zahryznutí sa odhalí teplý, krémový čokoládový stred, ktorý z nich robí ideálnu voľbu na raňajky, popoludňajšiu kávu či výnimočnú príležitosť ako Valentín.

Ingrediencie (na 12 muffinov)

Na cesto:

  • 180 g masla

  • 200 g kryštálového cukru

  • 2 vajcia (izbovej teploty)

  • 400 g hladkej múky (typ 00)

  • 16 g prášku do pečiva

  • 1 ČL sódy bikarbóny

  • 250 ml plnotučného mlieka (izbovej teploty)

  • 1 vanilkový struk (alebo 1 ČL vanilkového extraktu)

  • štipka soli

Na čokoládové srdce:

  • 120 g horkej čokolády (na klasickú verziu)

Postup – Muffiny s čokoládovým srdiečkom

  1. Roztopenie masla:
    Maslo rozpustite vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke a nechajte mierne vychladnúť. V miske zmiešajte mlieko, jemne rozšľahané vajcia a roztopené maslo.

  2. Suché suroviny:
    Do veľkej misy preosejte múku, sódu a prášok do pečiva. Pridajte cukor, štipku soli a semienka z vanilkového struku.

  3. Spájanie cesta:
    Elektrickým mixérom na nízkych otáčkach pomaly prilievajte tekutú zmes do sypkých surovín, aby vzniklo hladké, mierne husté cesto.

  4. Plnenie foriem:
    Papierové košíčky vložte do formy na muffiny. Cesto dajte do cukrárskeho vrecka bez nadstavca a naplňte košíčky do polovice. Do stredu každého vložte kocku čokolády (cca 10 g), ale netlačte ju na dno. Pridajte zvyšné cesto tak, aby bola čokoláda zakrytá.

  5. Pečenie:
    Muffiny pečte v predhriatej rúre na 190 °C (statická rúra) asi 25 minút, kým nie sú zlatisté na povrchu. Nechajte ich mierne vychladnúť pred podávaním.

Skladovanie

Muffiny skladujte pod skleneným poklopom pri izbovej teplote max. 2 dni. Môžete ich aj zamraziť – nechajte rozmraziť v chladničke a pred podávaním ich vytemperujte na izbovú teplotu.

Tip

Chcete ohúriť ešte viac? Pripravte si čokoládové muffiny a do nich biele srdiečko zo smotanovej čokolády. Alebo sa zahrajte s príchuťami – skúste variant s jablkami, citrónom alebo vanilkovým krémom inšpirovaným klasickou „babičkinou tortou“.

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.