Skip to content
Menu

Morčacinka plnená gaštanovou plnkou, zabalená v slanine

Tento sviatočný recept sa stane ozdobou vášho vianočného stola! Šťavnatá putenka s jemnou gaštanovou plnkou a chrumkavou slaninou je kombinácia, ktorú si zamilujete.

Ingrediencie (pre 4 osoby)

  • 250 g gaštanovej masy (prírodnej)

  • 1 hrsť sušených sliviek

  • soľ a čierne korenie podľa chuti

  • čerstvý tymián

  • 4 plátky morčacích pŕs

  • 16 plátkov slaniny (bacon)

  • 2 dl bieleho vína

  • 2 PL masla

Postup

  1. Príprava plnky:
    V miske zmiešajte gaštanovú masu a nasekané sušené slivky. Dochutíme soľou, korením a čerstvým tymiánom. Pomocou vidličky všetko dobre premiešajte, aby vznikla kompaktná plnka.

  2. Príprava putenky:
    Plátky morčacieho prsia jemne naklepte, ideálne zabalené vo fólii. Obe strany osoľte a okoreňte. Na každý plát naneste pripravenú gaštanovú plnku a putenku zrolujte. Každý roládu pevne obalte plátkami slaniny.

  3. Pečenie:
    Rolády položte do pekáča. Podlejte bielym vínom, pridajte zopár kúskov masla a pár vetvičiek čerstvého tymianu. Pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 30–40 minút, kým nebude slanina chrumkavá a putenka krásne prepečená.

  4. Podávanie:
    Podávajte s obľúbenou omáčkou – napríklad hnedou omáčkou alebo ovocným džemom.

 Tip: Pre ešte lepšiu chuť pripravte morčacinku deň vopred a nechajte plnku dobre presiaknuť.

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.