Tento sviatočný recept sa stane ozdobou vášho vianočného stola! Šťavnatá putenka s jemnou gaštanovou plnkou a chrumkavou slaninou je kombinácia, ktorú si zamilujete.
Ingrediencie (pre 4 osoby)
-
250 g gaštanovej masy (prírodnej)
-
1 hrsť sušených sliviek
-
soľ a čierne korenie podľa chuti
-
čerstvý tymián
-
4 plátky morčacích pŕs
-
16 plátkov slaniny (bacon)
-
2 dl bieleho vína
-
2 PL masla
Postup
-
Príprava plnky:
V miske zmiešajte gaštanovú masu a nasekané sušené slivky. Dochutíme soľou, korením a čerstvým tymiánom. Pomocou vidličky všetko dobre premiešajte, aby vznikla kompaktná plnka. -
Príprava putenky:
Plátky morčacieho prsia jemne naklepte, ideálne zabalené vo fólii. Obe strany osoľte a okoreňte. Na každý plát naneste pripravenú gaštanovú plnku a putenku zrolujte. Každý roládu pevne obalte plátkami slaniny. -
Pečenie:
Rolády položte do pekáča. Podlejte bielym vínom, pridajte zopár kúskov masla a pár vetvičiek čerstvého tymianu. Pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 30–40 minút, kým nebude slanina chrumkavá a putenka krásne prepečená. -
Podávanie:
Podávajte s obľúbenou omáčkou – napríklad hnedou omáčkou alebo ovocným džemom.
Tip: Pre ešte lepšiu chuť pripravte morčacinku deň vopred a nechajte plnku dobre presiaknuť.

