Skip to content
Menu

Letné kuracie rolky s čerstvou fazuľkovou prílohou

Chcete si dopriať chutný obed, ale nechcete pri tom stráviť hodiny v horúcej kuchyni? Práve na toto je vhodný tento jednoduchý a čarovný recept: kuracie rolky plnené mozzarellou a sušenými paradajkami, podávané s čerstvou zelenou fazuľkou a cherry paradajkami.

Ingrediencie

Kuracie rolky:

  • 800 g kuracieho prsia (bez kosti a kože)
  • 150 g tvrdej mozzarelly
  • 8 ks sušených paradajok v oleji (odkvapkaných)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 12 čerstvých listov bazalky
  • soľ, Čierne korenie
  • kuchynská niť na zviazanie

Príloha:

  • 800 g zelenej fazuľky (fidelka)
  • 150 g cherry paradajok
  • 30 g strúhaného parmezánu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ, korenie
  • nasekaný čerstvý petržlen

Postup krok za krokom

1. Príprava kuracieho mäsa: Kuracie prsia si rozdelíme na štyri rovnako veľké časti (každá cca 200 g). Zakryjeme potravinovou foliou a jemne naklepeme, aby sme dosiahli rovnomernú hrúbku. Z jednej strany osolíme a okoreníme.

2. Plnenie: Na ochutenú stranu poukladáme listy bazalky, na kúsky nakrájanú mozzarellu, sušené paradajky a tenučké plátky cesnaku. Zrolujeme a previažeme niťou.

3. Predhriatie rúry Každú rolku potrieme trochou oleja a z vonka dochutíme. Predhrejeme rúru.

4. Pečenie kuracích roliek: Rolky vložíme na plech (s papierom na pečenie) a nastavíme funkciu „roast“ na 180 °C a pečieme 22 minút.

5. Odpočinok: Po upečení necháme rolky odpočívať 10 minút pod alobalom.

 

Príprava fazuľky

6. Blanšírovanie: Počas pečenia mäsa fazuľku umyjeme, odtrhneme konce a varíme 8 minút vo vriacej osolenej vode. Následne ju schladíme v studenej vode a dobre precedíme.

7. Dochutenie a pečenie prílohy: Vo väčšej mise zmiešame fazuľku, štvrtené cherry paradajky, roztlačený cesnak, olej, parmezán, soľ a korenie. Vložíme do rúry a pečieme na 180 °C 10 minút.

Servírovanie

Pred podávaním odstránime niť z roliek a nakrájame ich na plátky. Fazuľku posypeme nasekaným petržlenom a servírujeme spolu. Výborný obed hotový za 32 minút aktívneho času!

Tento recept je ideálny pre rýchly obed či veďeru a má šancu stať sa hitom vašej letnej kuchyne.

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.