Cheesecake s kokosom patrí medzi tie zákusky, ktoré sa pripravujú ľahko, no zároveň vynikajú chuťou a zvýrazňujú arómu kokosu. Klasický cheesecake tak môžete upraviť podľa chutí svojej rodiny.
Čas prípravy: 1 hodina
Ingrediencie na cheesecake s kokosom:
-
200 g kokosových sušienok, rozdrvených
-
100 g strúhaného kokosu
-
85 g mäkkého masla
-
800 g kyslej smotany
-
500 g mascarpone
-
3 vajcia
-
150 g hladkej múky
-
šťava z 2 citrónov
-
200 g kryštálového cukru
-
100 g práškového cukru
Ako pripraviť cheesecake s kokosom:
Dobre rozdrv sušienky a zmiešaj ich s mäkkým maslom. Zmes natlač do okrúhlej formy s odnímateľným okrajom, aby si vytvoril rovnomerný korpus. Vlož formu do predhriatej rúry na 100 °C na 5 minút.
Medzitým zmiešaj 500 g smotany s vyšľahanými vajíčkami, cukrom a mascarpone. Postupne prisyp múku a 80 g strúhaného kokosu a dobre premiešaj. Zmes nalej na predpečený korpus.
Formu vlož späť do rúry a peč 15 minút pri 180 °C.
Zvyšnú smotanu zmiešaj s citrónovou šťavou a práškovým cukrom. Koláč nechaj úplne vychladnúť, ideálne cez noc v chladničke. Potom ho potri krémom zo smotany a posyp kokosovými vločkami.
Dobrú chuť!