Skip to content
Menu

Jednoduché a chutnučké jablkové sušienky

Ingrediencie:

  • 3 jablká

  • 3 lyžice práškového cukru

  • 1 balíček vanilkového cukru

  • štipka soli

  • 1 lyžička škorice

  • 2 vajcia

  • 140 g masla (izbovej teploty)

  • 280–300 g hladkej múky (závisí od typu)

  • 1 čajová lyžička vanilkovej esencie

  • 1 balíček prášku do pečiva

  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. V miske vyšľahajte vajcia s práškovým a vanilkovým cukrom pomocou metličky.

  2. Pridajte zmäknuté maslo (nie studené!) a dobre premiešajte, aby vznikla hladká hmota.

  3. Prisypte polovicu preosiatej múky, prášok do pečiva, škoricu, vanilkovú esenciu a štipku soli. Zmiešajte dôkladne.

  4. Potom pridajte zvyšnú múku. Výsledné cesto bude trochu lepkavé – presne také má byť.

  5. Jablká dôkladne umyte, nastrúhajte nahrubo alebo nakrájajte nadrobno (ako preferujete) a vmiešajte do cesta. Tento krok robte na konci, aby jablká nezhnedli.

  6. Na plech vystlaný papierom na pečenie klaďte pomocou lyžičky malé kôpky cesta. Nezabudnite na dostatočné rozostupy – sušienky počas pečenia narastú.

  7. Pečte v predhriatej rúre na 200 °C asi 15 minút, alebo podľa toho, ako chrumkavé ich chcete.

  8. Po upečení nechajte sušienky trochu vychladnúť a potom ich posypte práškovým cukrom.

Tip:

Tieto jablkové sušienky chutia ešte lepšie na druhý alebo tretí deň. Sú vhodné ako maškrta ku káve, ako sladké pohostenie pre hostí alebo ako desiata pre deti.

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.