Ak hľadáte originálny spôsob, ako oživiť tradičné tacos, tieto tacos košíčky sú presne to, čo potrebujete. Pripravujú sa jednoducho vo forme na muffiny, a tak sú nielen nápadité, ale aj praktické na servírovanie. Vďaka bohatej náplni z mletého hovädzieho mäsa, roztopeného syra a sviežej zeleniny ponúkajú v každom súste výbuch chutí. Skvele sa hodia na oslavy, ale aj ako zábavná večera počas týždňa. Podávajte ich s kyslou smotanou, guacamole alebo salsou pre ešte výraznejší zážitok.
Počet porcií: 8 košíčkov
Čas prípravy: 25 minút
Čas pečenia: 25 minút
Ingrediencie
-
8 malých tortíl
-
1 polievková lyžica olivového oleja
-
450 g mletého hovädzieho mäsa (polotučné)
-
1 malá cibuľa, nasekaná
-
½ červenej papriky, nakrájanej na kocky
-
1 polievková lyžica nasekaného cesnaku
-
1 balíček tacos korenia (26 g)
-
½ šálky hovädzieho vývaru (125 ml)
-
1 šálka strúhaného žltého čedaru (250 ml)
-
1 ½ šálky nasekanej rímskej šalátovej listovej zeleniny (375 ml)
-
1 talianska paradajka, zbavená jadierok a nakrájaná na kocky
-
2 jarné cibuľky, nasekané
Postup
-
Príprava košíčkov: Predhrejte rúru na 180 °C. Osem jamiek v muffinovej forme postriekajte sprejom na pečenie. Do každej jamky vložte tortilu a prstami ju vytvarujte do tvaru košíčka.
-
Plnka: Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom plameni. Pridajte mleté mäso a opečte ho 5 až 7 minút, pričom ho vareškou rozdeľujte na drobné kúsky, až kým nezmizne ružová farba.
-
Zelenina: Pridajte cibuľu, papriku a cesnak. Restujte ešte 1 minútu.
-
Dochutenie: Prisypte taco korenie a zalejte hovädzím vývarom. Varíme 4 až 5 minút za občasného miešania, kým sa takmer všetka tekutina neodparí.
-
Plnenie: Zmes rozdeľte do pripravených tortilových košíčkov a posypte strúhaným čedarom.
-
Pečenie: Pečte v rúre 15 až 20 minút, kým sa syr neroztopí a povrch jemne nezapečie.
-
Servírovanie: Pred podávaním košíčky ozdobte šalátom, paradajkou a jarnou cibuľkou.
Tieto tacos košíčky sú nielen chutné, ale aj efektné na stole — ideálne na každú priateľskú fiesta alebo rodinnú večeru.