Chrumkavé belgické wafle s opečenou slaninou a volským okom – ideálne na bohaté raňajky alebo brunch!
Čas prípravy: 50 minút
Náročnosť: veľmi jednoduché
Výsledok: 4 porcie
Ingrediencie
🔸 100 g masla
🔸 4 vajcia (M)
🔸 250 g múky
🔸 2 ČL prášku do pečiva
🔸 150 ml mlieka
🔸 Soľ, korenie
🔸 8 plátkov slaniny
🔸 1 PL oleja
🔸 4 vajcia (M) – na volské oko
Postup
1️⃣ Príprava cesta
Maslo vymiešame do peny, postupne zašľaháme vajcia. Do zmesi striedavo primiešame múku s práškom do pečiva a mlieko. Dochutíme soľou a korením. Necháme 20 minút odpočinúť.
2️⃣ Pečenie waflí
Wafľovač nahrejeme a potrieme trochou oleja alebo masla. Po častiach pečieme wafle (cca 5 minút na zlatohnedú farbu). Hotové wafle udržujeme teplé.
3️⃣ Príprava slaniny a vajec
Slaninu opečieme na suchom rozpálenom panvici do chrumkava. Odložíme ju na papierovú utierku, aby sa zbavila prebytočného tuku.
Do tej istej panvice pridáme trochu oleja a rozbijeme vajcia. Opečieme volské oká na strednom ohni, dochutíme soľou a korením.
4️⃣ Servírovanie
Na teplé wafle uložíme slaninu a volské oko. Podávame podľa chuti s kečupom alebo inou omáčkou.
Tipy na dokonalé wafle
✔ Chrumkavejšie wafle? – Pridajte do cesta trochu minerálky alebo piva.
✔ Lepšia textúra cesta? – Bielky vyšľahajte na sneh a primiešajte ich na konci.
✔ Dochutenie? – Skvele sa hodí aj syr cheddar alebo jarná cibuľka.
Dobrú chuť!