Skip to content
Menu

Dobroty na každý deň: Výdatné wafle so slaninou a volským okom

Chrumkavé belgické wafle s opečenou slaninou a volským okom – ideálne na bohaté raňajky alebo brunch!

Čas prípravy: 50 minút
Náročnosť: veľmi jednoduché
Výsledok: 4 porcie

Ingrediencie

🔸 100 g masla
🔸 4 vajcia (M)
🔸 250 g múky
🔸 2 ČL prášku do pečiva
🔸 150 ml mlieka
🔸 Soľ, korenie
🔸 8 plátkov slaniny
🔸 1 PL oleja
🔸 4 vajcia (M) – na volské oko

Postup

1️⃣ Príprava cesta
Maslo vymiešame do peny, postupne zašľaháme vajcia. Do zmesi striedavo primiešame múku s práškom do pečiva a mlieko. Dochutíme soľou a korením. Necháme 20 minút odpočinúť.

2️⃣ Pečenie waflí
Wafľovač nahrejeme a potrieme trochou oleja alebo masla. Po častiach pečieme wafle (cca 5 minút na zlatohnedú farbu). Hotové wafle udržujeme teplé.

3️⃣ Príprava slaniny a vajec
Slaninu opečieme na suchom rozpálenom panvici do chrumkava. Odložíme ju na papierovú utierku, aby sa zbavila prebytočného tuku.
Do tej istej panvice pridáme trochu oleja a rozbijeme vajcia. Opečieme volské oká na strednom ohni, dochutíme soľou a korením.

4️⃣ Servírovanie
Na teplé wafle uložíme slaninu a volské oko. Podávame podľa chuti s kečupom alebo inou omáčkou.

Tipy na dokonalé wafle

Chrumkavejšie wafle? – Pridajte do cesta trochu minerálky alebo piva.
Lepšia textúra cesta? – Bielky vyšľahajte na sneh a primiešajte ich na konci.
Dochutenie? – Skvele sa hodí aj syr cheddar alebo jarná cibuľka.

Dobrú chuť!

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.