Ramen polievka s kuracím mäsom — skutočná pochúťka pre milovníkov ázijských polievok. Pripravená s chutným kuracím vývarom prevoňaným zázvorom a sezamovým olejom, táto domáca verzia ramenu ponúka autentické a hrejivé chute. Obohatená o ramen rezance, jemné kúsky kuracieho mäsa a jarnú cibuľku je táto polievka ideálna na výdatné a vyvážené jedlo. Doprajte si ju lyžicu po lyžici.
Počet porcií: 4
Čas marinovania: 4–6 hodín
Čas varenia: približne 35 minút
Ingrediencie
-
8 vykostených kuracích stehien bez kože
-
1 polievková lyžica sezamového oleja (15 ml)
-
⅓ šálky nasekaných šalotiek (80 ml)
-
1 polievková lyžica nasekaného cesnaku (15 ml)
-
2 polievkové lyžice nasekaného zázvoru (30 ml)
-
1 nasekaná (thajská) čili paprička
-
4 šálky kuracieho vývaru (1 liter)
-
¼ šálky sójovej omáčky (60 ml)
-
¼ šálky mirinu (60 ml)
-
4 vajcia
-
2 mrkvy nakrájané na tenké prúžky
-
3 balíčky suchých ramen rezancov (každý 85 g)
-
1 polievková lyžica sezamových semienok (15 ml)
-
2 jarné cibuľky, nakrájané
-
¼ šálky čerstvých lístkov koriandra (60 ml)
Na marinádu:
-
2 polievkové lyžice mirinu (30 ml)
-
2 polievkové lyžice sójovej omáčky (30 ml)
-
1 polievková lyžica nasekaného cesnaku (15 ml)
-
1 polievková lyžica nastrúhaného zázvoru (15 ml)
-
½ nasekanej thajskej čili papričky
Postup
-
Marinovanie: V miske zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu. Pridajte kuracie stehná a dôkladne premiešajte. Prikryte a nechajte marinovať v chladničke 4–6 hodín.
-
Príprava vývaru: Vo veľkom hrnci rozohrejte sezamový olej na strednom ohni. Orestujte šalotku, cesnak, zázvor a čili 1 minútu. Prilejte vývar, sójovú omáčku a mirin, priveďte do varu. Pridajte kuracie stehná aj s marinádou. Prikryte a varte na miernom ohni 20–25 minút, kým vnútorná teplota mäsa nedosiahne 74 °C.
-
Vajcia: Medzitým vložte vajcia do hrnca, zalejte studenou vodou a priveďte do varu. Zakryte a varte 6 minút na strednom ohni. Sceďte, schlaďte v ľadovej vode, opatrne ošúpte a prekrojte na polovice.
-
Dokončenie: Vyberte kuracie stehná z vývaru a natrhajte ich vidličkami. Vráťte mäso späť do polievky. Pridajte mrkvu a ramen rezance, priveďte do varu.
-
Servírovanie: Rozdeľte polievku do misiek. Ozdobte sezamovými semienkami, jarnou cibuľkou, koriandrom a polovicami vajec.