Skip to content
Menu

Dobroty na každý deň: Ramen polievka s kuracím mäsom

Ramen polievka s kuracím mäsom — skutočná pochúťka pre milovníkov ázijských polievok. Pripravená s chutným kuracím vývarom prevoňaným zázvorom a sezamovým olejom, táto domáca verzia ramenu ponúka autentické a hrejivé chute. Obohatená o ramen rezance, jemné kúsky kuracieho mäsa a jarnú cibuľku je táto polievka ideálna na výdatné a vyvážené jedlo. Doprajte si ju lyžicu po lyžici.

Počet porcií: 4
Čas marinovania: 4–6 hodín
Čas varenia: približne 35 minút

Ingrediencie

  • 8 vykostených kuracích stehien bez kože

  • 1 polievková lyžica sezamového oleja (15 ml)

  • ⅓ šálky nasekaných šalotiek (80 ml)

  • 1 polievková lyžica nasekaného cesnaku (15 ml)

  • 2 polievkové lyžice nasekaného zázvoru (30 ml)

  • 1 nasekaná (thajská) čili paprička

  • 4 šálky kuracieho vývaru (1 liter)

  • ¼ šálky sójovej omáčky (60 ml)

  • ¼ šálky mirinu (60 ml)

  • 4 vajcia

  • 2 mrkvy nakrájané na tenké prúžky

  • 3 balíčky suchých ramen rezancov (každý 85 g)

  • 1 polievková lyžica sezamových semienok (15 ml)

  • 2 jarné cibuľky, nakrájané

  • ¼ šálky čerstvých lístkov koriandra (60 ml)

Na marinádu:

  • 2 polievkové lyžice mirinu (30 ml)

  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky (30 ml)

  • 1 polievková lyžica nasekaného cesnaku (15 ml)

  • 1 polievková lyžica nastrúhaného zázvoru (15 ml)

  • ½ nasekanej thajskej čili papričky

Postup

  1. Marinovanie: V miske zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu. Pridajte kuracie stehná a dôkladne premiešajte. Prikryte a nechajte marinovať v chladničke 4–6 hodín.

  2. Príprava vývaru: Vo veľkom hrnci rozohrejte sezamový olej na strednom ohni. Orestujte šalotku, cesnak, zázvor a čili 1 minútu. Prilejte vývar, sójovú omáčku a mirin, priveďte do varu. Pridajte kuracie stehná aj s marinádou. Prikryte a varte na miernom ohni 20–25 minút, kým vnútorná teplota mäsa nedosiahne 74 °C.

  3. Vajcia: Medzitým vložte vajcia do hrnca, zalejte studenou vodou a priveďte do varu. Zakryte a varte 6 minút na strednom ohni. Sceďte, schlaďte v ľadovej vode, opatrne ošúpte a prekrojte na polovice.

  4. Dokončenie: Vyberte kuracie stehná z vývaru a natrhajte ich vidličkami. Vráťte mäso späť do polievky. Pridajte mrkvu a ramen rezance, priveďte do varu.

  5. Servírovanie: Rozdeľte polievku do misiek. Ozdobte sezamovými semienkami, jarnou cibuľkou, koriandrom a polovicami vajec.

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.