Tento výdatný cestovinový šalát vás určite nenechá hladných! Vďaka kombinácii proteínových cestovín, šunky, syra čedar, fazule a sviežej zeleniny ide o ideálne jedlo do práce, na rýchly obed alebo na piknik. Jednoduchý dressing z gréckeho jogurtu, bazalkového pesta a čerstvej citrónovej šťavy dodáva šalátu vyváženú chuť a sviežosť.
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 20 minút
Chladenie: minimálne 1 hodina
Ingrediencie
Na šalát:
-
3 šálky uvarených proteínových cestovín (macaroni alebo fusilli) (750 ml)
-
½ šálky čedaru nakrájaného na malé kocky (125 ml)
-
½ šálky natrhanej varenej šunky (125 ml)
-
2 jarné cibuľky nasekané
-
1 žltá paprika nakrájaná na prúžky
-
2 uhorky nakrájané na kolieska
-
¼ šálky sušených paradajok v oleji, scedených a nasekaných (60 ml)
-
1 šálka konzervovanej červenej fazule, prepláchnutej a scedenej (250 ml)
-
20 cherry paradajok, prekrojených na polovicu
Na dressing:
-
⅓ šálky bazalkového pesta (80 ml)
-
¼ šálky gréckeho jogurtu (60 ml)
-
2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy (30 ml)
-
Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup
-
Príprava dressingu: V miske zmiešajte pesto, grécky jogurt, citrónovú šťavu, osolte a okoreňte.
-
Zmiešanie šalátu: Pridajte uvarené cestoviny, čedar, šunku, jarnú cibuľku, papriku, uhorky, sušené paradajky, fazuľu a cherry paradajky. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa dressing rovnomerne rozložil.
-
Chladenie: Zakryte a nechajte chladiť v chladničke aspoň 1 hodinu pred podávaním.
Tento šalát zasýti na dlhé hodiny a navyše sa skvele prenáša — ideálny spoločník na výlety aj do práce.