Toto je skvelá kombinácia domácej briošky a chutnej klobásky. Tento pôvodne francúzsky pokrm sa skvele hodí ako originálne a chutné predjedlo. Je jednoduchý na prípravu, vyžaduje len niekoľko krokov a obsahuje len bežné ingrediencie, pričom vás určite ohromí výsledkom.
Praktické informácie
-
Počet osôb: 6
-
Čas prípravy: 30 minút
-
Čas varenia: 55 minút
-
Úroveň obtiažnosti: Jednoduché
Ingrediencie
-
1 klobáska (preferovane mäkšia, ale každému podľa chuti)
-
250 g múky
-
1 vrecko prášku do pečiva
-
3 vajcia
-
15 cl hustej smotany
-
Soľ
Príprava
-
Príprava cesta na briošku
V miske rozbite vajcia a šľahajte ich vidličkou. Preosejte múku s práškom do pečiva do veľkej misy a postupne pridávajte vajcia, pričom jemne miešajte špachtľou. Potom pridajte smotanu a pokračujte v miešaní, kým nezískate hladké a jemné cesto. -
Varíme klobásku
Vložte klobásku do vriacej vody a nechajte ju variť 15 minút, aby bol jemná. Po uvarení ju nechajte odkvapkať a opatrne odstráňte prípadnú kožu. -
Spojenie klobásky s brioškou
Predhrejte rúru na 200°C (stredná teplota). Do nepriľnavej formy na pečenie vložte polovicu cesta. Umiestnite uvarenú klobásku do stredu a zakryte zvyšným cestom. Formu zakryte čistou utierkou a nechajte ju na izbovej teplote 15 minút, aby cesto odpočívalo. -
Pečenie v rúre
Vložte formu do predhriatej rúry a pečte 40 minút. Skontrolujte, či je brioška zlatistá a upečená aj vo vnútri. -
Vytiahnutie a servírovanie
Po upečení nechajte hotový pokrm trochu vychladnúť a potom ho opatrne vyberte z formy. Podávajte ho teplý, ideálne s šalátom pre chutný a vyvážený pokrm.
Tipy
-
Príprava vopred: Ak chcete pokrm pripraviť vopred, môžete ho zabaliť do alobalu a niekoľko minút pred podávaním ho ohriať v rúre, aby zostal teplý a chutný.
-
Rada: Najviac sa osvedčili hutné, tepelne neupravené a údené klobásy
Ide o ideálen jedlo na rodinné stretnutia alebo priateľské posedenia. Jemná textúra briošky a bohatá chuť klobásky vytvárajú jedinečný kulinársky zážitok, ktorý zaručene poteší všetkých.