Skip to content
Menu

Dobroty na každý deň: Meatloaf alebo mimoriadne chutná americká sekaná

Meatloaf, alebo mäsový koláč, je americká klasika, ktorá vám ponúka iný spôsob, ako si vychutnať hovädzie mäso. Tento recept je jednoduchý na prípravu a môže byť podávaný ako predjedlo alebo hlavný chod s prílohou, ako sú zelenina alebo šalát. Perfektný pre spoločenské večere, ktoré potešia každého.

Praktické informácie

  • Počet osôb: 8

  • Čas prípravy: 20 minút

  • Čas varenia: 1 hodina 10 minút

  • Čas chladenia: 6 hodín

Ingrediencie

  • 800 g mletého hovädzieho mäsa

  • 1 vajce

  • 1 cibuľa

  • 20 cl mlieka

  • 100 g strúhanky

  • 1 polievková lyžica Worcesterskej omáčky

  • 2 polievkové lyžice horčice

  • 4 polievkové lyžice kečupu

  • 25 g trstinového cukru

  • 1 polievková lyžica olivového oleja

  • 15 g masla

  • Soľ

  • Čierne korenie

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180°C (teplovzdušná rúra na 160°C). Dno formy na biskvit vyložte papierom na pečenie a potrite maslom.

  2. Pripravte cibuľu: Olúpte a jemne nasekajte cibuľu. Orestujte ju na panvici s olivovým olejom, až kým nezmäkne, a nechajte vychladnúť.

  3. Pripravte mäsovú zmes: V miske zmiešajte mleté mäso, strúhanku, vychladnutú cibuľu, vajce a mlieko. Osoľte a okoreňte podľa chuti, pridajte Worcesterskú omáčku a dobre premiešajte. Zmes preložte do formy na biskvit.

  4. Pripravte omáčku: V miske zmiešajte kečup, horčicu a trstinový cukor. Touto omáčkou potrite vrch mäsového koláča.

  5. Pečenie: Pečte v predhriatej rúre asi 1 hodinu. Ak sa koláč príliš rýchlo sfarbí, zakryte ho alobalom. Po upečení nechajte koláč vychladnúť.

  6. Chladenie: Nechajte mäsový koláč odpočívať v chladničke aspoň 6 hodín, aby sa chute dobre prepojili.

  7. Servírovanie: Vyberte mäsový koláč z chladničky približne 20 minút pred podávaním. Dôkladne ho vyklopte z formy, nakrájajte na plátky a podávajte s čerstvým zeleným šalátom či domácim coleslawom, alebo si pripravte zemiakovú kašu a dochuťte vareným hráškom, ako to robia Briti.

Tipy

Ak chcete mať autentický americký zážitok, podávajte mäsový koláč s domácim coleslawom. Osviežujúci zmes čerstvej zeleniny a krémovej omáčky je ideálnym doplnkom k bohatému a šťavnatému mäsu.

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.