Skip to content
Menu

Dobroty na každý deň: Lahodný krupicový nákyp s jogurtom a ovocím – Rýchly a osviežujúci dezert

Chcete prekvapiť svojich blízkych krémovým dezertom so sezónnym ovocím, ktorý nevyžaduje hodiny strávené v kuchyni? Tento krupicový nákyp s jogurtom a ovocím je presne to, čo potrebujete! Ľahko sa pripravuje a zaručene rozžiari tváre detí aj dospelých.

Čas prípravy: 40 minút

Počet porcií: 16

Ingrediencie:

  • 300 g jahôd nakrájaných na štvrtiny
  • 200 g plátkov ananásu z kompótu
  • 1 šálka krupice
  • 1/2 šálky cukru
  • 1 1/2 šálky gréckeho jogurtu
  • 1/2 šálky slnečnicového oleja
  • 3 veľké vajcia
  • 3 lyžice múky
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si okrúhlu formu na pečenie – vyložte ju papierom na pečenie.
  2. Umyté a osušené jahody rovnomerne rozložte na dno formy.
  3. Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom, kým sa cukor úplne nerozpustí.
  4. Pridajte grécky jogurt a olej, premiešajte stierkou alebo vareškou.
  5. Postupne vmiešajte krupicu, múku, vanilkovú esenciu, prášok do pečiva, sódu a soľ.
  6. Nakoniec pridajte ananás nakrájaný na polovice.
  7. Cesto nalejte do formy na jahody a vložte do predhriatej rúry.
  8. Pečte približne 30 minút, kým sa povrch jemne nezafarbi dozlata.
  9. Po upečení nechajte nákyp úplne vychladnúť, až potom ho nakrájajte a podávajte.

Tento osviežujúci dezert je ideálny na horúce letné dni a určite poteší malých aj veľkých maškrtníkov.

Dobrú chuť!

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.