Chcete prekvapiť svojich blízkych krémovým dezertom so sezónnym ovocím, ktorý nevyžaduje hodiny strávené v kuchyni? Tento krupicový nákyp s jogurtom a ovocím je presne to, čo potrebujete! Ľahko sa pripravuje a zaručene rozžiari tváre detí aj dospelých.
Čas prípravy: 40 minút
Počet porcií: 16
Ingrediencie:
- 300 g jahôd nakrájaných na štvrtiny
- 200 g plátkov ananásu z kompótu
- 1 šálka krupice
- 1/2 šálky cukru
- 1 1/2 šálky gréckeho jogurtu
- 1/2 šálky slnečnicového oleja
- 3 veľké vajcia
- 3 lyžice múky
- 1 lyžička vanilkovej esencie
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky soli
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si okrúhlu formu na pečenie – vyložte ju papierom na pečenie.
- Umyté a osušené jahody rovnomerne rozložte na dno formy.
- Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia s cukrom, kým sa cukor úplne nerozpustí.
- Pridajte grécky jogurt a olej, premiešajte stierkou alebo vareškou.
- Postupne vmiešajte krupicu, múku, vanilkovú esenciu, prášok do pečiva, sódu a soľ.
- Nakoniec pridajte ananás nakrájaný na polovice.
- Cesto nalejte do formy na jahody a vložte do predhriatej rúry.
- Pečte približne 30 minút, kým sa povrch jemne nezafarbi dozlata.
- Po upečení nechajte nákyp úplne vychladnúť, až potom ho nakrájajte a podávajte.
Tento osviežujúci dezert je ideálny na horúce letné dni a určite poteší malých aj veľkých maškrtníkov.
Dobrú chuť!