Skip to content
Menu

Dobroty na každý deň: Krémové zemiakové rizoto s pestom a šťavnatými kotletami

Milujete krémové rizoto, no chcete vyskúšať niečo nové? ✨ Toto zemiakové rizoto je dokonalá kombinácia jemnej syrovej chuti, lahodnosti pesta a šťavnatosti kotliet. ❤️

🕒 Čas prípravy: 60 minút
💪 Náročnosť: Jednoduché
🍽️ Počet porcií: 4 osoby

👉 Potrebujeme:

Na rizoto:

  • 2 cibule 🍾
  • 1 kg pevných zemiakov 🥔
  • 1 PL masla 🧈
  • Soľ, čierne korenie 🌪️🧂
  • 100 ml suchého bieleho vína 🍷
  • 1 Čl zeleninového vývaru (instantný) 🌱
  • 80 g Goudy 🧀
  • 200 g mrazeného hrachu 🌱
  • 2 PL pesta (prípadne recept nižšie) 🥬

Na kotlety:

  • 4 bravčové kotlety (cca 180 g každá) 🥩
  • Soľ, čierne korenie 🌪️🧂
  • Olej na opekanie 🧄

🔥 Postup:

🍲 Príprava zemiakového rizota:

  1. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na jemné kocky. 🧑‍🍳
  2. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na drobné kocky. 🥔
  3. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a restujeme do sklovita.
  4. Pridáme zemiaky, minútu miešame a osolíme, okoreníme. 🌪️
  5. Zalejeme vínom, necháme odpariť a pridáme 300 ml vody s rozpusteným vývarom. 🍷
  6. Varíme cca 20 minút, občas premiešame. ⌛

🥩 Príprava kotliet:

  1. Kotlety umyjeme, osušíme a ochutíme soľou a korením.
  2. Panvicu potrieme olejom, rozpálime a kotlety opečieme z každej strany cca 2 minúty. 🌟
  3. Kotlety presunieme na plech a dopečieme v predhriatej rúre na 200°C (teplovzdušná 180°C) cca 12 minút.

🍽️ Dokončenie:

  1. Do rizota zamiešame strúhaný syr a hrach, zohrejeme. 🧀
  2. Nakoniec primiešame pesto, dochutíme a podávame s kotletami. 🥬

🔍 TIP: Domáce bärlauchové pesto

Na 100 ml:

  • 60 g kešu orechov 🥜
  • 1 zväzok medvedieho cesnaku (100 g) 🌱
  • 60 g vyzretého kozieho syra 🧀
  • 150 ml slnečnicového oleja 🧄
  • Soľ, čierne korenie 🌪️🧂
  1. Opečieme kešu orechy na suchej panvici. Necháme vychladnúť. 🥜
  2. Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a nahrubo nakrájame.
  3. Všetky suroviny rozmixujeme na hladké pesto, ochutíme soľou a korením. 🥬
  4. Naplníme do pohára a skladujeme v chlade a tme, vydrží cca 4 týždne. 🏪

🌟 Servírujte horúcu lahôdku a vychutnajte si kombináciu jemného rizota, sviežeho pesta a šťavnatej bravčoviny! ✨🥩

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.