Skip to content
Menu

Dobroty na každý deň: Kapustový guláš s mletým mäsom a ovsenými vločkami

Kapusta je u nás veľmi obľúbená, ale nie iba u nás. Kapustový guláš je tradičný estónsky pokrm, ktorý v spojení s mletým mäsom a ovsenými vločkami je dokonalým jedlom, ktoré zahreje a zasýti. Ide o skvelý výdatný pokrm, ktorý si môžete vychutnať samostatne alebo s varenými zemiakmi.

Ingrediencie (Pre 4 osoby)

  • 500 g kapusty
  • 2 mrkvy
  • 2 cibule
  • 1 polievková lyžica oleja
  • 2 čajové lyžičky majoránky
  • 7 dl zeleninového vývaru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 dl ovsených vločiek
  • 500 g mletého mäsa

Postup prípravy:

Dĺžka prípravy: 20–40 minút

1️⃣ Príprava zeleniny:
Kapustu nakrájajte na tenké prúžky, mrkvu a cibuľu nakrájajte na kúsky. Na panvici s horúcim olejom orestujte zeleninu na miernom ohni. Pridajte majoránku, ktorá nádherne prevonia pokrm.

2️⃣ Príprava základnej zmesi:
Do hrnca pridajte zeleninový vývar, celé čierne korenie a dobre prepláchnuté ovsené vločky. Nechajte zmes dusiť pod pokrievkou na miernom ohni približne 30–40 minút. Priebežne kontrolujte, či je tekutiny dostatok, a v prípade potreby pridajte trochu vody.

3️⃣ Príprava mletého mäsa:
Medzitým na panvici opražte mleté mäso, až kým nebude pekne prepečené. Po dokončení pridajte mäso k hotovej zeleninovej zmesi, premiešajte a nechajte ešte chvíľu zohriať.

4️⃣ Dokončenie pokrmu:
Podľa chuti dochuťte soľou a čiernym korením. Pokrm je hotový, keď všetky ingrediencie pekne prejdú chuťami.

Podávanie:

Tento guláš je skvelý ako samostatné jedlo, ale výborne sa hodí aj k vareným zemiakom. Určite si na ňom pochutnáte!

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.