Skip to content
Menu

Dobroty na každý deň: Dutch Baby – Holandská palacinka so šunkou a Emmentalerom

Dutch baby je holandská palacinka, no nie je to klasická palacinka. Je to skôr kombinácia americkej a francúzskej palacinky, pripravená v rúre, ktorá sa môže podávať s rôznymi sladkými alebo slanými polevami. Je to skvelý recept na brunch a ak chcete niekoho prekvapiť, verzia so šunkou a Emmentalerom určite poteší!

Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 3-4

Ingrediencie:

  • 2/3 šálky mlieka
  • 3 veľké vajcia
  • 2/3 šálky múky jemnej
  • 2 lyžice masla
  • 3-4 plátky šunky
  • 2 plátky syra Emmentaler

Postup prípravy:

  1. Predhrejte rúru na 180°C a vložte do nej okrúhlu liatinovú panvicu, aby sa zahriala.

  2. V mise zmiešajte mlieko a vajcia, potom pomaly pridávajte múku.

  3. Vyberte liatinovú panvicu z rúry, potrite ju 2 lyžicami masla a preneste pripravenú zmes do panvice. Vložte panvicu späť do rúry a pečte asi 15 minút.

  4. Po uplynutí času, keď palacinka začne krásne hnednúť, opatrne otvorte dvierka rúry, pridajte plátky šunky a syra Emmentaler. Nechajte piecť ešte 5 minút, aby sa syr roztopil a rozvoňal celú miestnosť!

  5. Po uplynutí času vyberte palacinku Dutch baby a položte ju na tanier.

Podávanie:

Podávajte palacinku horúcu, ideálne s čerstvo nakrájanou petržlenovou vňaťou. Môžete ju podávať aj so šalátom a užiť si tento vynikajúci pokrm. Dobrú chuť!

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.