Už len pohľad na toto dusené hovädzie mäso preliate omáčkou z piva, dijonskej horčice a smotanového syra, doplnené slaninou a pórmi, vám navodí chute. A vôňa, ktorá sa roznesie po celom dome, bude nezabudnuteľná!
Počet porcií
4
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia
8 hodín na nízkej teplote (v pomalom hrnci)
Ingrediencie
-
355 ml piva (1 plechovka)
-
2 polievkové lyžice dijonskej horčice (30 ml)
-
125 g smotanového syra
-
1 balíček demi-glace omáčky (42 g)
-
čierne korenie podľa chuti
-
1 polievková lyžica nasekaného cesnaku (15 ml)
-
3 vetvičky tymianu
-
1 bobkový list
-
2 malé póry nakrájané na kolieska hrubé 5 cm
-
1 polievková lyžica olivového oleja (15 ml)
-
1 kg hovädzieho pliecka (cca 2 ¼ libry)
-
4 plátky slaniny, opečené a nakrájané na kocky (1 cm)
Postup
-
Do pomalého hrnca nalejte pivo, pridajte dijonskú horčicu, smotanový syr a obsah balíčka demi-glace omáčky. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Pomocou ponorného mixéra všetko vymiešajte do hladka.
-
Pridajte nasekaný cesnak, tymian, bobkový list a nakrájané póry. Premiešajte.
-
V panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Hovädzie plece opečte z každej strany 1 až 2 minúty dozlatista.
-
Mäso položte do pomalého hrnca k zmesi spolu s opečenou slaninou.
-
Zakryte a varte 8 až 10 hodín na nízkej teplote.
Tip na prílohu
Pappardelle s rukolou
V hrnci s osolenou vriacou vodou uvarte 350 g čerstvých pappardelle cestovín al dente. Sceďte ich, vráťte do hrnca a pridajte 2 polievkové lyžice olivového oleja, 2 šálky rukoly (500 ml) a ½ šálky strúhaného parmezánu (125 ml). Osoľte, okoreňte a premiešajte.

