Skip to content
Menu

Dusené hovädzie na pive s pórikmi v pomalom hrnci

Už len pohľad na toto dusené hovädzie mäso preliate omáčkou z piva, dijonskej horčice a smotanového syra, doplnené slaninou a pórmi, vám navodí chute. A vôňa, ktorá sa roznesie po celom dome, bude nezabudnuteľná!

Počet porcií

4

Čas prípravy

20 minút

Čas varenia

8 hodín na nízkej teplote (v pomalom hrnci)

Ingrediencie

  • 355 ml piva (1 plechovka)

  • 2 polievkové lyžice dijonskej horčice (30 ml)

  • 125 g smotanového syra

  • 1 balíček demi-glace omáčky (42 g)

  • čierne korenie podľa chuti

  • 1 polievková lyžica nasekaného cesnaku (15 ml)

  • 3 vetvičky tymianu

  • 1 bobkový list

  • 2 malé póry nakrájané na kolieska hrubé 5 cm

  • 1 polievková lyžica olivového oleja (15 ml)

  • 1 kg hovädzieho pliecka (cca 2 ¼ libry)

  • 4 plátky slaniny, opečené a nakrájané na kocky (1 cm)

Postup

  1. Do pomalého hrnca nalejte pivo, pridajte dijonskú horčicu, smotanový syr a obsah balíčka demi-glace omáčky. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Pomocou ponorného mixéra všetko vymiešajte do hladka.

  2. Pridajte nasekaný cesnak, tymian, bobkový list a nakrájané póry. Premiešajte.

  3. V panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Hovädzie plece opečte z každej strany 1 až 2 minúty dozlatista.

  4. Mäso položte do pomalého hrnca k zmesi spolu s opečenou slaninou.

  5. Zakryte a varte 8 až 10 hodín na nízkej teplote.

Tip na prílohu

Pappardelle s rukolou
V hrnci s osolenou vriacou vodou uvarte 350 g čerstvých pappardelle cestovín al dente. Sceďte ich, vráťte do hrnca a pridajte 2 polievkové lyžice olivového oleja, 2 šálky rukoly (500 ml) a ½ šálky strúhaného parmezánu (125 ml). Osoľte, okoreňte a premiešajte.

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.