⏳ Príprava: 10 min | 🍽️ Úroveň: ľahká | 👨🍳 Porcie: 4
🥦 Ingrediencie (na 8 tacos):
Na tacos:
- 200 g strúhaného syra Grana Padano
- 400 g mletého hovädzieho mäsa
- 200 g šparglí
- 4 filety ančovičiek
- extra panenský olivový olej
- soľ, čierne korenie
Na omáčku:
- 60 g strúhaného syra Grana Padano
- šťava z ½ citróna
- 6 lyžíc extra panenského olivového oleja
- soľ, čierne korenie
🌱 Postup:
- Príprava syrových tacos
- Rozohrejte panvicu na strednú teplotu. ✅
- Nasypte do nej kôpky strúhaného Grana Padano (cca 25 g na jednu placku).
- Nechajte syr roztopiť a mierne zhnednúť.
- Opatrne otočte a pečte ešte 30 sekúnd.
- Horúcu placku preložte cez rukoväť varechy alebo valček a vytvorte tvar taco škrupinky. Nechajte stuhnúť. 🌮
- Príprava náplne
- V mise zmiešajte mleté mäso so soľou, korením a trochou olivového oleja.
- Špargle pokrájajte na tenké prúžky a premiešajte s filetom ančovičky.
- Príprava omáčky
- V miske vymiešajte strúhaný syr, citrónovú šťavu, olivový olej, soľ a korenie.
- Finalizácia tacos
- Do chrumkavých syrových tacos naložte mix mletého mäsa.
- Pridajte k tomu náplň zo šparglí a ančovičiek
- Pokvapkajte pripravenou omáčkou a podávajte! 🌟
Takto pripravené syrové tacos vám zaručene vyrazia dych – ich dokonalá chrumkavosť a kombinácia chutí si získa každého hosťa. 🤤