Zabudnite na obyčajnú surovú reďkovku! Skúste ju v lahodných chrumkavých plackách, ktoré vás prekvapia svojou sviežou chuťou. A ešte jeden tip: Nevyhadzujte listy z reďkoviek – umyte ich, nasekajte a pridajte do cesta pre extra chuť a vitamíny!
Čas prípravy: 40 minút
Náročnosť: veľmi jednoduché
Porcie: 4 osoby
Ingrediencie
- 400 g reďkoviek
- Soľ, čierne korenie
- 6 jarných cibuliek
- 3 PL strúhanky
- 2 PL kukuričného škrobu
- 4 PL plnotučného jogurtu (do cesta)
- 200 g plnotučného jogurtu (na dip)
- 1 vajce (veľkosť M)
- 6 PL oleja
- 4 stonky petržlenovej vňate
Postup
1️⃣ Príprava cesta
Reďkovky očistite, umyte a nastrúhajte nahrubo. Zmiešajte s ½ ČL soli a nechajte ich 10 minút odpočívať, aby pustili prebytočnú šťavu. Medzitým očistite jarnú cibuľku a nakrájajte ju na jemné krúžky.
2️⃣ Formovanie placiek
Reďkovky dôkladne vyžmýkajte a zmiešajte s jarnou cibuľkou, strúhankou, škrobom, 4 PL jogurtu a vajíčkom. Ochutíme soľou a čiernym korením. Zo zmesi vytvarujte približne 20 malých placiek.
3️⃣ Smaženie
V panvici rozohrejte olej a placky opekajte z oboch strán 2–3 minúty, kým nebudú krásne zlatisté a chrumkavé.
4️⃣ Jogurtový dip
Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte nadrobno. Jogurt (200 g) dochuťte soľou a čiernym korením, posypte petržlenovou vňaťou a podávajte k plackám.
Tip na servírovanie
Podávajte s varenými zemiakmi v šupke alebo s čerstvým šalátom. Táto kombinácia je nielen chutná, ale aj zdravá!
Dobrú chuť!