Skip to content
Menu

Dobroty na každý deň: Chrumkavé reďkovkové placky s jogurtovým dipom

Zabudnite na obyčajnú surovú reďkovku! Skúste ju v lahodných chrumkavých plackách, ktoré vás prekvapia svojou sviežou chuťou. A ešte jeden tip: Nevyhadzujte listy z reďkoviek – umyte ich, nasekajte a pridajte do cesta pre extra chuť a vitamíny!

Čas prípravy: 40 minút
Náročnosť: veľmi jednoduché
Porcie: 4 osoby

Ingrediencie

  • 400 g reďkoviek
  • Soľ, čierne korenie
  • 6 jarných cibuliek
  • 3 PL strúhanky
  • 2 PL kukuričného škrobu
  • 4 PL plnotučného jogurtu (do cesta)
  • 200 g plnotučného jogurtu (na dip)
  • 1 vajce (veľkosť M)
  • 6 PL oleja
  • 4 stonky petržlenovej vňate

Postup

1️⃣ Príprava cesta
Reďkovky očistite, umyte a nastrúhajte nahrubo. Zmiešajte s ½ ČL soli a nechajte ich 10 minút odpočívať, aby pustili prebytočnú šťavu. Medzitým očistite jarnú cibuľku a nakrájajte ju na jemné krúžky.

2️⃣ Formovanie placiek
Reďkovky dôkladne vyžmýkajte a zmiešajte s jarnou cibuľkou, strúhankou, škrobom, 4 PL jogurtu a vajíčkom. Ochutíme soľou a čiernym korením. Zo zmesi vytvarujte približne 20 malých placiek.

3️⃣ Smaženie
V panvici rozohrejte olej a placky opekajte z oboch strán 2–3 minúty, kým nebudú krásne zlatisté a chrumkavé.

4️⃣ Jogurtový dip
Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte nadrobno. Jogurt (200 g) dochuťte soľou a čiernym korením, posypte petržlenovou vňaťou a podávajte k plackám.

Tip na servírovanie

Podávajte s varenými zemiakmi v šupke alebo s čerstvým šalátom. Táto kombinácia je nielen chutná, ale aj zdravá!

Dobrú chuť!

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.