Skip to content
Menu

Dobroty na každý deň: Chrumkavé kalerábové rezne s ázijským uhorkovým šalátom

Kaleráb trochu inak! Jemné plátky kalerábu obalené v chrumkavej panko strúhanke a podávané s osviežujúcim uhorkovým šalátom s chilli a praženým sezamom. Perfektná kombinácia chuti a textúry!

Čas prípravy: 25 minút
Náročnosť: veľmi jednoduché
Porcie: 4 osoby

Ingrediencie

🔸 2 PL sezamu
🔸 1 červená chilli paprička
🔸 1 strúčik cesnaku
🔸 Šťava z ½ limetky
🔸 1 PL sójovej omáčky
🔸 5-6 PL oleja
🔸 Soľ, čierne korenie
🔸 1 PL trstinového cukru
🔸 1 šalátová uhorka
🔸 2 kaleráby
🔸 2 vajcia
🔸 3 PL smotany na šľahanie
🔸 100 g strúhanky 

Postup

1️⃣ Príprava ázijského šalátu
Sezam nasucho opražíme na panvici do zlatohneda. Chilli papričku umyjeme, očistíme a nakrájame nadrobno. Cesnak ošúpeme a nasekáme. V miske zmiešame chilli, cesnak, limetkovú šťavu, sójovú omáčku, 1-2 PL oleja, soľ, korenie a cukor. Uhorku umyjeme a nakrájame na tenké plátky pomocou škrabky alebo noža. Zmiešame s pripraveným dresingom a polovicou sezamu.

2️⃣ Príprava kalerábových rezňov
Kaleráby ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. V hrnci privedieme vodu k varu, osolíme a kaleráb varíme približne 5 minút. Potom ho scedíme a necháme odkvapkať.

Vajcia rozšľaháme so smotanou, soľou a čiernym korením. Kalerábové plátky najskôr obalíme v múke, potom vo vajíčkovej zmesi a nakoniec v strúhanke.

3️⃣ Vyprážanie a servírovanie
Na panvici rozohrejeme 4 PL oleja a rezne vyprážame z každej strany približne 3 minúty, kým nie sú zlatisté a chrumkavé. Necháme ich odkvapkať na papierovej utierke.

Servírujeme s uhorkovým šalátom, posypeme zvyšným sezamom a podávame ešte teplé.

Tip na podávanie

Skvele sa hodí s jasmínovou ryžou alebo jemným jogurtovým dipom.

Dobrú chuť!

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.