Skip to content
Menu

Dobroty na každý deň: Caprese di Mare s krevetami

Taliansky šalát sa stretáva s morskými plodmi a sladkým melónom – odvážna kombinácia? My hovoríme: áno! Tento chuťový zážitok chutí ako pravá talianska láska!

⚙️ Ingrediencie (pre 4 osoby)

  • 500 g cherry paradajok 🍅
  • 500 g veľkých kreviet (očistených, bez hlavy a škrupiny) 🌊🐠
  • 2 strúčiky cesnaku 🍜
  • 1 červená chilli paprička 🌶️
  • 5 PL olivového oleja 🌿
  • 100 g zelených olív (bez kôstky) 🥜
  • 5 PL Marsaly (talianskeho likérového vína, môže sa nahradiť naším Tokajom) 🍇
  • Soľ, čierne korenie ✨
  • 200 ml zeleninového vývaru 🌿
  • 1 balenie (125 g) mini-mozzarelly 🧀
  • 6 stoniek bazalky 🌿
  • ¼ cukrového melónu (cca 300 g) 🍈

🍳 Príprava (20 min.)

  1. Cherry paradajky umyjeme. Krevety opláchneme a osušíme papierovou utierkou. Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Chilli papričku rozpolíme, odstránime semienka, umyjeme a nakrájame nadrobno.
  2. V hrnci rozohrejeme 3 PL olivového oleja. Pridáme krevety, cesnak a chilli papričku a opekáme cca 4 minúty. Pridáme paradajky a olivy. Podlejeme vínom, osolíme a okoreníme. Prilejeme zeleninový vývar, privedieme k varu a prikryté dusíme cca 10 minút.
  3. Medzitým scedíme mini-mozzarellu a prekrojíme na polovicu. Bazalku umyjeme, otrháme lístočky. Melón ošúpeme, zbavíme semienok a nakrájame na kocky. Mozzarellu, melón, 2 PL olivového oleja a bazalku premiešame, dochutíme čiernym korením.
  4. Krevety s paradajkami a omáčkou naservírujeme na tanier, na vrch pridáme mozzarellovú zmes. Podávame s čerstvým bagetou. 🍞✨

Dobrú chuť! 🍷🌟

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.