Taliansky šalát sa stretáva s morskými plodmi a sladkým melónom – odvážna kombinácia? My hovoríme: áno! Tento chuťový zážitok chutí ako pravá talianska láska!
⚙️ Ingrediencie (pre 4 osoby)
- 500 g cherry paradajok 🍅
- 500 g veľkých kreviet (očistených, bez hlavy a škrupiny) 🌊🐠
- 2 strúčiky cesnaku 🍜
- 1 červená chilli paprička 🌶️
- 5 PL olivového oleja 🌿
- 100 g zelených olív (bez kôstky) 🥜
- 5 PL Marsaly (talianskeho likérového vína, môže sa nahradiť naším Tokajom) 🍇
- Soľ, čierne korenie ✨
- 200 ml zeleninového vývaru 🌿
- 1 balenie (125 g) mini-mozzarelly 🧀
- 6 stoniek bazalky 🌿
- ¼ cukrového melónu (cca 300 g) 🍈
🍳 Príprava (20 min.)
- Cherry paradajky umyjeme. Krevety opláchneme a osušíme papierovou utierkou. Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Chilli papričku rozpolíme, odstránime semienka, umyjeme a nakrájame nadrobno.
- V hrnci rozohrejeme 3 PL olivového oleja. Pridáme krevety, cesnak a chilli papričku a opekáme cca 4 minúty. Pridáme paradajky a olivy. Podlejeme vínom, osolíme a okoreníme. Prilejeme zeleninový vývar, privedieme k varu a prikryté dusíme cca 10 minút.
- Medzitým scedíme mini-mozzarellu a prekrojíme na polovicu. Bazalku umyjeme, otrháme lístočky. Melón ošúpeme, zbavíme semienok a nakrájame na kocky. Mozzarellu, melón, 2 PL olivového oleja a bazalku premiešame, dochutíme čiernym korením.
- Krevety s paradajkami a omáčkou naservírujeme na tanier, na vrch pridáme mozzarellovú zmes. Podávame s čerstvým bagetou. 🍞✨
Dobrú chuť! 🍷🌟