Skip to content
Menu

Cuketová roláda na letné dni

Ingrediencie

Na cesto:

  • 500 g cukety

  • 4 vajcia

  • soľ podľa chuti

  • čierne korenie podľa chuti

  • 1 jarná cibuľka

  • 2 čajové lyžičky oleja

  • 1 zväzok kôpru

Na plnku:

  • 150 g tvrdého syra (napr. gouda, ementál)

  • 150 g smotanového syra (napr. Lučina, Philadelphia)

  • štipka soli

  • 150 g šunky (alebo prosciutta)


Postup

  1. Cukety dôkladne umyte, nastrúhajte nahrubo a posypte soľou. Nechajte odstáť 10 minút, potom z nich poriadne vytlačte prebytočnú vodu.

  2. Vajcia vyšľahajte, pridajte nasekaný kôpor a jarnú cibuľku, olej, soľ a korenie. Primiešajte aj vyžmýkanú cuketu.

  3. Na plech dajte papier na pečenie a rozotrite zmes do tvaru obdĺžnika. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút. Sledujte, aby sa nepripiekla.

  4. Po upečení nechajte plát vychladnúť.

  5. Zatiaľ si pripravte plnku: zmiešajte smotanový syr so štipkou soli, nastrúhajte syr a pripravte si šunku.

  6. Na vychladnutý plát natrite smotanový syr, posypte strúhaným syrom a poukladajte plátky šunky.

  7. Opatrne zrolujte čo najpevnejšie. Nebojte sa, nelepí sa na papier.

  8. Hotovú roládu zabaľte do potravinovej fólie a nechajte vychladiť v chladničke aspoň 2–3 hodiny.


 Tipy:

  • Do cesta môžete pridať aj strúhaný syr už pred pečením.

  • Namiesto šunky môžete použiť aj restované huby, pečené papriky alebo čerstvé paradajky.

  • Perfektné ako letné predjedlo, na oslavy, alebo ako ľahká večera.

Dobrú chuť!

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.