Ingrediencie
Na cesto:
-
500 g cukety
-
4 vajcia
-
soľ podľa chuti
-
čierne korenie podľa chuti
-
1 jarná cibuľka
-
2 čajové lyžičky oleja
-
1 zväzok kôpru
Na plnku:
-
150 g tvrdého syra (napr. gouda, ementál)
-
150 g smotanového syra (napr. Lučina, Philadelphia)
-
štipka soli
-
150 g šunky (alebo prosciutta)
Postup
-
Cukety dôkladne umyte, nastrúhajte nahrubo a posypte soľou. Nechajte odstáť 10 minút, potom z nich poriadne vytlačte prebytočnú vodu.
-
Vajcia vyšľahajte, pridajte nasekaný kôpor a jarnú cibuľku, olej, soľ a korenie. Primiešajte aj vyžmýkanú cuketu.
-
Na plech dajte papier na pečenie a rozotrite zmes do tvaru obdĺžnika. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút. Sledujte, aby sa nepripiekla.
-
Po upečení nechajte plát vychladnúť.
-
Zatiaľ si pripravte plnku: zmiešajte smotanový syr so štipkou soli, nastrúhajte syr a pripravte si šunku.
-
Na vychladnutý plát natrite smotanový syr, posypte strúhaným syrom a poukladajte plátky šunky.
-
Opatrne zrolujte čo najpevnejšie. Nebojte sa, nelepí sa na papier.
-
Hotovú roládu zabaľte do potravinovej fólie a nechajte vychladiť v chladničke aspoň 2–3 hodiny.
Tipy:
-
Do cesta môžete pridať aj strúhaný syr už pred pečením.
-
Namiesto šunky môžete použiť aj restované huby, pečené papriky alebo čerstvé paradajky.
-
Perfektné ako letné predjedlo, na oslavy, alebo ako ľahká večera.
Dobrú chuť!