Jednoduchý, chrumkavý a neodolateľne chutný!
Ingrediencie
Na cordon bleu:
-
2 polovice kuracích pŕs
-
2–3 vajcia
-
strúhanka
-
soľ podľa chuti
-
čierne korenie podľa chuti
-
6 plátkov šunky (napr. šunka na toast)
-
50 g tvrdého syra (napr. ementál, gouda)
-
hladká múka
-
olej na vyprážanie
Postup
-
Kuracie prsia umyte a každú polovicu pozdĺžne rozrežte, ale nie úplne – vytvorte „kapsu”.
-
Medzi dve fólie mäso jemne naklepte tĺčikom – opatrne, aby sa neroztrhlo.
-
Osoľte a okoreňte z oboch strán (s mierou, pretože šunka a syr sú už slané).
-
Na každé prso položte 3 plátky šunky a niekoľko kúskov syra. Zrolujte pevne do rolky.
-
Ak je to potrebné, upevnite rolky špáradlami, aby plnka nevytekala.
-
Vajcia rozšľahajte v miske so štipkou soli a korenia.
-
Pripravte si tri nádoby – s múkou, s vajíčkami a so strúhankou. Rolky obaľujte postupne v múke, vajíčku a strúhanke – najlepšie dvojitá obaľovacia technika (múka – vajce – strúhanka – opäť vajce – strúhanka).
-
V rozpálenom oleji vyprážajte rolky na miernom ohni dozlatista, z každej strany približne 6–8 minút.
Zemiaková kaša (pyre)
Ingrediencie:
-
1 kg zemiakov
-
80 g masla (82 % tuku), izbovej teploty
-
200–250 ml horúceho mlieka
-
soľ podľa chuti
Postup:
-
Ošúpte zemiaky, nakrájajte ich na kocky a dajte ich do studenej vody.
-
Dajte variť do hrnca s osolenou vodou, na strednom ohni, cca 25 minút.
-
Po uvarení ich sceďte (ponechajte trochu vývaru pre chuť).
-
Zemiaky pretlačte ešte horúce cez ručný lis na zemiaky.
-
Pridajte maslo a premiešajte. Potom postupne prilievajte horúce mlieko, miešajte do hladka.
-
Dochuťte soľou podľa potreby.
Tip na servírovanie:
Podávajte horúce cordon bleu s krémovým zemiakovým pyré a so sezónnym šalátom alebo nakladanou zeleninou.