Skip to content
Menu

Cordon Bleu z kuracieho mäsa

Jednoduchý, chrumkavý a neodolateľne chutný!

Ingrediencie

Na cordon bleu:

  • 2 polovice kuracích pŕs

  • 2–3 vajcia

  • strúhanka

  • soľ podľa chuti

  • čierne korenie podľa chuti

  • 6 plátkov šunky (napr. šunka na toast)

  • 50 g tvrdého syra (napr. ementál, gouda)

  • hladká múka

  • olej na vyprážanie

Postup

  1. Kuracie prsia umyte a každú polovicu pozdĺžne rozrežte, ale nie úplne – vytvorte „kapsu”.

  2. Medzi dve fólie mäso jemne naklepte tĺčikom – opatrne, aby sa neroztrhlo.

  3. Osoľte a okoreňte z oboch strán (s mierou, pretože šunka a syr sú už slané).

  4. Na každé prso položte 3 plátky šunky a niekoľko kúskov syra. Zrolujte pevne do rolky.

  5. Ak je to potrebné, upevnite rolky špáradlami, aby plnka nevytekala.

  6. Vajcia rozšľahajte v miske so štipkou soli a korenia.

  7. Pripravte si tri nádoby – s múkou, s vajíčkami a so strúhankou. Rolky obaľujte postupne v múke, vajíčku a strúhanke – najlepšie dvojitá obaľovacia technika (múka – vajce – strúhanka – opäť vajce – strúhanka).

  8. V rozpálenom oleji vyprážajte rolky na miernom ohni dozlatista, z každej strany približne 6–8 minút.

Zemiaková kaša (pyre)

Ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov

  • 80 g masla (82 % tuku), izbovej teploty

  • 200–250 ml horúceho mlieka

  • soľ podľa chuti


Postup:

  1. Ošúpte zemiaky, nakrájajte ich na kocky a dajte ich do studenej vody.

  2. Dajte variť do hrnca s osolenou vodou, na strednom ohni, cca 25 minút.

  3. Po uvarení ich sceďte (ponechajte trochu vývaru pre chuť).

  4. Zemiaky pretlačte ešte horúce cez ručný lis na zemiaky.

  5. Pridajte maslo a premiešajte. Potom postupne prilievajte horúce mlieko, miešajte do hladka.

  6. Dochuťte soľou podľa potreby.


Tip na servírovanie:

Podávajte horúce cordon bleu s krémovým zemiakovým pyré a so sezónnym šalátom alebo nakladanou zeleninou.

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.