Skip to content
Menu

Chutnučká morčacia roláda s hubami

Skvelé ako predjedlo alebo hlavné jedlo s obľúbenou prílohou.

Ingrediencie:

Na mäso:

  • 1 kg morčacích pŕs

  • soľ podľa chuti

  • čierne korenie podľa chuti

  • 1 PL oleja

Na plnku:

  • 300 g čerstvých alebo sterilizovaných húb

  • 1 cibuľa

  • 3 PL oleja

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 200 g slaniny alebo šunky

  • ½ ČL sladkej papriky

  • soľ a korenie podľa chuti

  • 1 zväzok petržlenu alebo kôpru (môžete kombinovať)

  • 100 g strúhaného syra (napr. ementál alebo gouda)

Na pečenie:

  • niekoľko plátkov slaniny (na obalenie)

  • 150 ml suchého bieleho vína

  • 2 vetvičky rozmarínu

  • 3 PL olivového oleja

Postup prípravy:

  1. Príprava mäsa:
    Morčacie prsia dôkladne umyte a rozrežte ich na väčší, tenší plát. Zakryte fóliou a naklepte tĺčikom ako na rezne. Osoľte, okoreňte a potrite olejom z oboch strán.

  2. Príprava plnky:
    V panvici rozohrejte olej. Nakrájajte cibuľu nadrobno, osolte ju a orestujte do sklovita.
    Pridajte nakrájané huby a slaninu (na kocky alebo pásiky). Orestujte pár minút.
    Dochuťte soľou, korením, paprikou a pretlačeným alebo nasekaným cesnakom. Keď sa odparí prebytočná tekutina, vypnite oheň a nechajte mierne vychladnúť.
    Potom pridajte nasekanú vňať (petržlen a/alebo kôpor).

  3. Plnenie a rolovanie:
    Na mäso rovnomerne rozložte plnku a nastrúhaný syr.
    Roládu pevne zrolujte. Obaľte ju v plátkoch slaniny a previažte kuchynským špagátom, aby držala tvar pri pečení.

  4. Pečenie:
    Roládu vložte do pekáča, pridajte olivový olej, biele víno a vetvičky rozmarínu.
    Zakryte alobalom a pečte v predhriatej rúre na 220 °C asi 30 minút.
    Potom odstráňte alobal, znížte teplotu na 180 °C a pečte ešte 20 minút, aby sa vytvorila pekná kôrka.
    Pred podávaním skontrolujte, či je mäso prepečené.

Tip na servírovanie:

Podávajte teplé s:

  • zemiakovou kašou,

  • pečenou zeleninou,

  • čerstvým šalátom alebo

  • chrumkavým chlebom.

Dobrú chuť! Táto mäsová roláda je skvelou voľbou na slávnostný obed, večeru alebo sviatočný stôl.

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.