Cestoviny sú skvelým spôsobom, ako presvedčiť deti, aby jedli. Navyše ti umožnia pripraviť teplé aj studené jedlá. Nižšie ti predstavujeme recept plný minerálov a vitamínov – s tuniakom a rukolou.
Čas prípravy: 10–30 minút
Ingrediencie (pre 4 osoby):
– 7 vajec uvarených natvrdo
– 1 konzerva sladkej kukurice
– 2 konzervy tuniaka v oleji
– 2 farebné sladké papriky
– 1 balenie rukoly
– 1 balík cestovín (odporúčajú sa malé tvary – napríklad farfalle, ale vhodné sú aj penne alebo fusilli)
– 2 lyžice olivového oleja
– soľ, čierne korenie
– jadierka z 5–6 vlašských orechov
Postup:
Uvar cestoviny v osolenej vode s trochou olivového oleja. Po uvarení ich sceď a opláchni studenou vodou, aby sa nezlepili.
Nakrájaj papriky na malé kocky. Oddel bielky od žĺtkov. Bielky nakrájaj na malé kocky. Olej z konzerv s tuniakom si odlož bokom, tuniaka rozdrv vidličkou. Do cestovín pridaj tuniaka, papriku, nakrájané bielky a kukuricu.
Na pesto: Do mixéra daj žĺtky, odložený olej z tuniaka, 2 lyžice olivového oleja, orechy a rukolu. Vymixuj dohladka. Dochuť soľou a korením podľa chuti.
Pesto pridaj do šalátu a dobre premiešaj.
Dobrú chuť!