Jednoduché, chutné a zdravé – ideálne na leto!
Ingrediencie
Na rolky:
-
2 baklažány
-
300 g slaného syra (telemea – môže byť kravský alebo ovčí)
-
2 lyžice bieleho jogurtu
-
soľ podľa chuti
-
čierne korenie podľa chuti
-
olivový olej
-
1 zväzok kôpru
Na paradajkovú omáčku:
-
1 kg paradajok
-
1 malá cibuľa
-
4 strúčiky cesnaku
-
sušená bazalka
-
oregano
-
soľ a korenie podľa chuti
-
olivový olej
Postup
-
Baklažány umyte a nakrájajte na tenké plátky pozdĺžne. Osoľte ich a jemne potrite olivovým olejom.
-
Plátky opečte na panvici alebo grile po 2–3 minúty z každej strany, kým zmäknú. Iba tak ich bude možné rolovať.
-
Paradajky nastrúhajte alebo nakrájajte na malé kocky. Cibuľu nakrájajte nadrobno.
-
Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja, opečte cibuľu a potom pridajte paradajky. Varte, kým sa šťava nezredukuje a omáčka nezhustne.
-
Pridajte soľ, korenie, pretlačený cesnak, bazalku a oregano. Premiešajte a odstavte.
-
Plnka: V miske rozmiešajte nastrúhaný slaný syr s bielym jogurtom, nasekaným kôprom a mletým čiernym korením. Dobre premiešajte.
-
Na každý plátok baklažánu dajte trocha plnky a opatrne zrolujte.
-
Na dno zapekacej misy dajte trochu paradajkovej omáčky, poukladajte rolky a zalejte zvyškom omáčky.
-
Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 15 minút.
Tip:
Tieto rolky chutia výborne ako hlavné jedlo alebo ako príloha k mäsu, ryži či čerstvému chlebu.
Dobrú chuť!