Skip to content
Menu

Baklažánové rolky s paradajkovou omáčkou

Jednoduché, chutné a zdravé – ideálne na leto!

Ingrediencie

Na rolky:

  • 2 baklažány

  • 300 g slaného syra (telemea – môže byť kravský alebo ovčí)

  • 2 lyžice bieleho jogurtu

  • soľ podľa chuti

  • čierne korenie podľa chuti

  • olivový olej

  • 1 zväzok kôpru

Na paradajkovú omáčku:

  • 1 kg paradajok

  • 1 malá cibuľa

  • 4 strúčiky cesnaku

  • sušená bazalka

  • oregano

  • soľ a korenie podľa chuti

  • olivový olej

Postup

  1. Baklažány umyte a nakrájajte na tenké plátky pozdĺžne. Osoľte ich a jemne potrite olivovým olejom.

  2. Plátky opečte na panvici alebo grile po 2–3 minúty z každej strany, kým zmäknú. Iba tak ich bude možné rolovať.

  3. Paradajky nastrúhajte alebo nakrájajte na malé kocky. Cibuľu nakrájajte nadrobno.

  4. Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja, opečte cibuľu a potom pridajte paradajky. Varte, kým sa šťava nezredukuje a omáčka nezhustne.

  5. Pridajte soľ, korenie, pretlačený cesnak, bazalku a oregano. Premiešajte a odstavte.

  6. Plnka: V miske rozmiešajte nastrúhaný slaný syr s bielym jogurtom, nasekaným kôprom a mletým čiernym korením. Dobre premiešajte.

  7. Na každý plátok baklažánu dajte trocha plnky a opatrne zrolujte.

  8. Na dno zapekacej misy dajte trochu paradajkovej omáčky, poukladajte rolky a zalejte zvyškom omáčky.

  9. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 15 minút.

Tip:

Tieto rolky chutia výborne ako hlavné jedlo alebo ako príloha k mäsu, ryži či čerstvému chlebu.

Dobrú chuť!

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.