Skip to content
Menu

Arašidové “fish & chips” – zdravá verzia klasiky

Myslíš na Fish & Chips a predstavíš si len vyprážané fast food jedlo? Tento recept s arašidovým obalom a pečenými zemiakovými klinmi je zdravšou alternatívou, no chuťou sa mu vyrovná.

Čas prípravy: 60 minút
Náročnosť: úplne jednoduché
Počet porcií: 4

Ingrediencie:

  • 600 g filetu z tresky

  • 1 vajce (M)

  • 100 g pražených a solených arašidov

  • 75 g strúhanky

  • 1 polievková lyžica kukuričného škrobu

  • 1 kg zemiakov

  • 1 polievková lyžica oleja

  • soľ, čierne korenie podľa chuti

  • 2 stonky kôpru

  • 3 nakladané uhorky

  • 150 g majonézy

  • šťava a kôra z ½ bio citróna

  • 100 g mrazeného hrášku

Postup:

  1. Rybu opláchnite, osušte papierovou utierkou a nakrájajte na menšie kúsky. Vajce rozšľahajte. Arašidy nasekajte a zmiešajte so strúhankou. Rybie kúsky obalte postupne v škrobe, vajci a nakoniec v arašidovo-strúhankovej zmesi.

  2. Zemiaky umyte, nakrájajte na kliny, premiešajte s olejom, soľou a korením. Rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre (elektrická: 200 °C / ventilátor: 180 °C) približne 40 minút. Rybu pečte na druhom plechu 20 minút súčasne s pečením zemiakov.

  3. Kôpor opláchnite, odtrhnite lístky a nakrájajte spolu s cornichons. Zmiešajte s majonézou, citrónovou šťavou a kôrou, dochuťte podľa chuti. Hrášok uvarte vo vriacej osolenej vode asi 4 minúty.

  4. Podávajte teplé: rybu obaľovanú v arašidoch, pečené zemiaky, hrášok a aromatickú kôprovo-citrónovú omáčku.

Tento recept je dokonalou voľbou pre milovníkov tradičného Fish & Chips, ktorí nechcú siahnuť po vyprážanom jedle. Arašidový obal dodáva rybe jemnú chrumkavosť a omáčka s kôprom a citrónom prekvapí sviežou chuťou.

Podporte nezávislé spravodajstvo! Podporte Veci Verejné!

Ďakujeme Vám za akúkoľvek podporu, ktorá pomôže v našej spravodajskej činnosti.

Please enter a valid amount.
Ďakujeme za Vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.