Myslíš na Fish & Chips a predstavíš si len vyprážané fast food jedlo? Tento recept s arašidovým obalom a pečenými zemiakovými klinmi je zdravšou alternatívou, no chuťou sa mu vyrovná.
Čas prípravy: 60 minút
Náročnosť: úplne jednoduché
Počet porcií: 4
Ingrediencie:
-
600 g filetu z tresky
-
1 vajce (M)
-
100 g pražených a solených arašidov
-
75 g strúhanky
-
1 polievková lyžica kukuričného škrobu
-
1 kg zemiakov
-
1 polievková lyžica oleja
-
soľ, čierne korenie podľa chuti
-
2 stonky kôpru
-
3 nakladané uhorky
-
150 g majonézy
-
šťava a kôra z ½ bio citróna
-
100 g mrazeného hrášku
Postup:
-
Rybu opláchnite, osušte papierovou utierkou a nakrájajte na menšie kúsky. Vajce rozšľahajte. Arašidy nasekajte a zmiešajte so strúhankou. Rybie kúsky obalte postupne v škrobe, vajci a nakoniec v arašidovo-strúhankovej zmesi.
-
Zemiaky umyte, nakrájajte na kliny, premiešajte s olejom, soľou a korením. Rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre (elektrická: 200 °C / ventilátor: 180 °C) približne 40 minút. Rybu pečte na druhom plechu 20 minút súčasne s pečením zemiakov.
-
Kôpor opláchnite, odtrhnite lístky a nakrájajte spolu s cornichons. Zmiešajte s majonézou, citrónovou šťavou a kôrou, dochuťte podľa chuti. Hrášok uvarte vo vriacej osolenej vode asi 4 minúty.
-
Podávajte teplé: rybu obaľovanú v arašidoch, pečené zemiaky, hrášok a aromatickú kôprovo-citrónovú omáčku.
Tento recept je dokonalou voľbou pre milovníkov tradičného Fish & Chips, ktorí nechcú siahnuť po vyprážanom jedle. Arašidový obal dodáva rybe jemnú chrumkavosť a omáčka s kôprom a citrónom prekvapí sviežou chuťou.

