NázoryĽ. Blaha: Podľa amerických New York Times budú na...

Ľ. Blaha: Podľa amerických New York Times budú na Slovensku cvičení ukrajinskí žoldnieri pre prípadný konflikt s Ruskom. Slovenská republika ešte nikdy nebola tak blízko vojny!

-

Ľ. Blaha: Podľa amerických New York Times budú na Slovensku cvičení ukrajinskí žoldnieri pre prípadný konflikt s Ruskom. Slovenská republika ešte nikdy nebola tak blízko vojny!

SLOVENSKÁ REPUBLIKA EŠTE NIKDY NEBOLA TAK BLÍZKO VOJNY!

  1. Túto škandalóznu informáciu pre prestížny americký denník potvrdili zdroje z americkej administratívy. Okrem Slovenska sa spomína Poľsko a Rumunsko.
  2. Tak, ako kedysi Američania cvičili afganských muhadžedínov, vrátane Usámu bin Ládina, tak isto chcú cvičiť ukrajinských nacionalistov na boj s Rusmi.
  3. Slovensko by sa tak stalo priamou súčasťou vojenského konfliktu proti Rusku a naše územie sa tak stáva primárnym terčom pre prípadný útok – do tohto nás chcú zatiahnuť Američania!
  4. Prestížne americké médiá by takúto informáciu nevypustili len tak. Slovenská strana musela dať súhlas, aby s našim územím Američania mohli počítať.
  5. Len pripomínam, že Naď v októbri absolvoval zahraničnú cestu v USA. Odkedy sa vrátil, v expresnom tempe odklepol Američanom škandalóznu Obrannú dohodu, ktorá na Slovensku umožňuje americké základne.
  6. Naď zjavne dostal v USA pokyn, aby pripravil pôdu pre vstup amerických vojsk, vrátane inštruktorov, ktorí budú trénovať ukrajinských teroristov v boji s Ruskom.
  7. Slovenská verejnosť sa o takýchto Naďových prísľuboch dozvedá z amerických médií. A naše médiá čušia ako voš pod chrastou. Keby na to neupozornil politológ Eduard Chmelár, tak to budú ďalej ututlávať.
  8. Opakujem – Slovensko ešte nikdy od svojho vzniku nebolo tak blízko vojny. Nemyslím teraz konflikty na druhej strane sveta, dakde v Iraku či Afganistane.
  9. Hovoríme teraz o bratskom slovanskom národe – o Rusku, ktoré vzýval náš velikán Ľudovít Štúr a ktorí nás oslobodilo od fašizmu. O Rusku, na ktorom sme energeticky závislí.
  10. A my sa odrazu z New York Times dozvedáme, že Američania plánujú výcvik ukrajinských zložiek proti nášmu bratskému národu – takýto škandál ešte Slovensko nemalo.
  11. Nielenže chcú naše územie odovzdať Američanom, vyňať ho z našej jurisdikcie a umožniť Američanom navoziť sem, čo sa im zachce – oni nás priamo zaťahujú do vojnového konfliktu s Ruskom.
  12. Vystavujú Slovensko vojenskému nebezpečenstvu a ani sa neráčili vyvolať o tom verejnú diskusiu – toto by si nedovolili ani latinskoamerické junty v 80. rokoch.
  13. Slováci nechcú vojnu s Ruskom! Nechcú, aby tu Američania cvičili ukrajinských teroristov! Nechcú, aby slovenská vláda dojednávala za našimi chrbtami konflikt, ktorý z nás robí terč protiútokov.
  14. Nechceme byť stredoeurópskym „Pakistanom“ americkej armády! Nechceme byť americkým cvičiskom ani americkou základňou!
  15. Ak o tomto vedela prezidentka Zuzana Čaputová a neoznámila to slovenskej verejnosti, je zrelá na demisiu. A ak to ako hlavná veliteľka ozbrojených síl nevedela, potom by mala do sekundy odstúpiť celá vláda.
    Tu už končí všetka sranda – idú nám zobrať to najdôležitejšie. Idú nám zobrať MIER!

Zdrojový článok na New York Times:

Zdroj:

Podporte nezávislé spravodajstvo a pomôžte zvýšiť pluralitu médii na Slovensku. Spravodajský portál Veci Verejné prináša overené agentúrne správy a vlastné komentáre naších autorov.

Podporiť nás môžete jednoduchou formou cez platobnú bránu buď pravidelnou mesačnou sumou alebo jednorázovým príspevkom.

Pravidelná mesačná podpora

Jednorázová podpora


Alebo prevodom na náš účet: SK72 8330 0000 0028 0108 6712

Newsletter - Veci verejné

Prihláste sa na odber článkov. Dva krát do týždňa Vám zašleme zhrnutie najpodstatnejších komentárov a názorov, ktoré vyšli na našom webe :)

*Po vyplnení formuláru Vám zašleme potvrdzujúci email, ktorý je potrebné potvrdiť.

Podporte spravodajsko-názorový portál Veci Verejné

Vychádzať môžeme len vďaka vašej pravidelnej podpore. Ak považujete našu činnosť za dôležitú a potrebnú, podporte náš spravodajsko-názorový portál pravidelnou mesačnou sumou 5, 10 či 15 eur, prípadne podľa vašich možností na číslo účtu IBAN: SK7283300000002801086712

Ďakujeme. Aj vďaka vám môžeme robiť sociálne a vlastenecky orientovanú žurnalistiku.

spot_img

ZANECHAJ KOMENTÁR

Zdaj komentár
Zadajte svoje meno

- Reklama -

Mohlo by Vás zaujímaťČLÁNKY
Odporúčane pre Vás