DomáceSúdy: Cs. Dömötör tvrdí, že ho na krivú výpoveď...

Súdy: Cs. Dömötör tvrdí, že ho na krivú výpoveď naviedol P. Petrov

-

Súdy: Cs. Dömötör tvrdí, že ho na krivú výpoveď naviedol P. Petrov

Pezinok 12. augusta (TASR) – Csabu Dömötöra mal na krivú výpoveď naviesť podnikateľ Peter P. s tým, aby pomohol takáčovcovi Matejovi Z. dostať sa z väzby. Vyplýva to z Dömötörovej výpovede pred sudkyňou Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, v rámci procesu s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom K. Dömötör si za krivú výpoveď odpykáva 32-mesačný podmienečný trest.

„Peter P. ma naviedol na to, aby som šiel vypovedať na Národnú kriminálnu agentúru (NAKA) v súvislosti s tým, aby Mateja Z. pustili z väzby. Povedal mi, čo mám asi povedať,“ zdôraznil Dömötör pred súdom. Krivo vypovedať mal o tom, že do reštaurácie Towers s Matejom Z. priviezli úplatok 100.000 eur Ľudovítovi Makóovi a Františkovi Böhmovi. „Trval na tom, aby som sa pozeral na to, že mám malé dieťa a aby ma nezavreli,“ dodal.

„Nepravda v mojej výpovedi konkrétne spočívala v tom, že som uvádzal, že som videl do reštaurácie Towers a že som videl aj peniaze. To ostatné, čo som vypovedal, sa však skutočne stalo,“ dodal s tým, že do reštaurácie skutočne viezli peniaze, ktoré Matej Z. odovzdal.
Televízia TA3 informovala, že u spomínaného Petra P., ktorý je v pátraní, zasahuje od štvrtkového rána NAKA. Má to súvisieť s vyšetrovaním verejných obstarávaní pre štát.

Dömötör zároveň uviedol, že obžalovaného Dušana K. nepozná a nemá vedomosť o žiadnom zo skutkov, ktoré mu kladie obžaloba za vinu. „Bol som obvinený a som stíhaný pre trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny takáčovci a v rámci trestného konania bola vec vylúčená na samostatné konanie,“ doplnil.

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan K. čelí obžalobe zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Tvrdí, že je nevinný.

Podporte nezávislé spravodajstvo a pomôžte zvýšiť pluralitu médii na Slovensku. Spravodajský portál Veci Verejné prináša overené agentúrne správy a vlastné komentáre naších autorov.

Podporiť nás môžete jednoduchou formou cez platobnú bránu buď pravidelnou mesačnou sumou alebo jednorázovým príspevkom.

Pravidelná mesačná podpora

Jednorázová podpora


Alebo prevodom na náš účet: SK72 8330 0000 0028 0108 6712

Newsletter - Veci verejné

Prihláste sa na odber článkov. Dva krát do týždňa Vám zašleme zhrnutie najpodstatnejších komentárov a názorov, ktoré vyšli na našom webe :)

*Po vyplnení formuláru Vám zašleme potvrdzujúci email, ktorý je potrebné potvrdiť.

Podporte spravodajsko-názorový portál Veci Verejné

Vychádzať môžeme len vďaka vašej pravidelnej podpore. Ak považujete našu činnosť za dôležitú a potrebnú, podporte náš spravodajsko-názorový portál pravidelnou mesačnou sumou 5, 10 či 15 eur, prípadne podľa vašich možností na číslo účtu IBAN: SK7283300000002801086712

Ďakujeme. Aj vďaka vám môžeme robiť sociálne a vlastenecky orientovanú žurnalistiku.

spot_img

ZANECHAJ KOMENTÁR

Zdaj komentár
Zadajte svoje meno

- Reklama -

Mohlo by Vás zaujímaťČLÁNKY
Odporúčane pre Vás