TV VVVIDEO: Tlačové vyhlásenie R. Fica na tému: Prečo Matovič...

VIDEO: Tlačové vyhlásenie R. Fica na tému: Prečo Matovič a opozícia tak zachraňujú Lipšica

FICO: Dankovu nehodu neberie ako vážnu vec, stáva sa to podľa neho tisícom ľudí

BRATISLAVA 12. januára (SITA) – Dopravná nehoda, akú mal podpredseda parlamentu a šéf Slovenskej národnej strany Andrej Danko sa môže stať komukoľvek. Povedal to na dnešnej tlačovej konferencii predseda vlády Robert Fico s tým, že taká vec sa stáva tisícom ľudí na Slovensku. Podľa premiéra ide v tejto súvislosti o normálny ľudský príbeh a nie o vážnu vec.

„Jednoducho idete autom, dostanete šmyk a trafíte nejaký stĺpik alebo nejaký semafor,“ povedal Fico s tým, že takéto veci sa nemajú škandalizovať. Danko totiž podľa Fica veľmi jasne vysvetlil, že nedošlo k žiadnemu zraneniu. „Tak jednoducho dostal šmyk a vrazil do nejakého semaforu,“ skonštatoval Fico s tým, že Danko celú vec priznal.

Predseda Slovenskej národnej strany a podpredseda parlamentu Andrej Danko mal v noci zo štvrtka na piatok dopravnú nehodu na jednej z križovatiek v bratislavskej Dúbravke na Saratovskej ulici. Šéf národniarov sedel za volantom auta, ktoré podľa informácií portálu Startitup.sk narazilo do semaforu. Svetelná križovatka je momentálne nefunkčná. Portál zároveň informoval, že Danko nehodu bezprostredne neohlásil na polícii a s nabúraným autom odišiel preč. Polícia ho neskôr našla aj na základe olejovej škvrny, ktorá viedla do politikovej garáže. „Trafil som stĺp, no a čo, všetko zaplatím, som poistený, nie je to žiaden problém. Všetko je ohlásené na polícii„,“ tvrdil Danko redaktorom. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) uviedol, že nikoho život počas nehody nebol ohrozený a nedošlo ani k škode na majetku. „Podpredseda Národnej rady SR spolupracuje s políciou a dal plné vysvetlenie,“ uviedol Šutaj Eštok.

FICO: Advokát Kubina údajne vie, ako ústavný súd rozhodne o nahrávkach „čurillovcov“

BRATISLAVA 12. januára (SITA) – Právny zástupca vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry známych ako „čurillovci“ Peter Kubina údajne vyhlasuje, že 24. januára Ústavný súd SR (ÚS SR) rozhodne o nahrávkach zachytávajúcich aktivity „čurillovcov“ ako o získaných nezákonným spôsobom. Vyhlásil to dnes na tlačovej konferencii predseda vlády Robert Fico. Zároveň uviedol, že Kubina spomínal, ako pomáhal vyberať prezidentke SR Zuzane Čaputovej sudcov ústavného súdu.

„My dnes s veľkým začudovaním počúvame reči pána Kubinu, ktorý sa chváli, že má všetko vo vrecku,“ povedal Fico. Zároveň sa pýta, ako je to možné? „A túto otázku kladiem aj predsedovi ÚS SR,“ uviedol Fico. Zároveň pripomenul, že ten istý senát, ktorý má rozhodovať o nahrávkach zachytávajúcich aktivity „čurillovcov“ rozhodoval aj o zákonnosti nahrávok z poľovníckej chaty, na ktorých bol aj samotný Fico. „Tento senát bez zaváhania odmietol naše podanie a povedal, že máme využiť nejaké iné prostriedky nápravy a, že nemá právomoc ÚS SR o tomto rozhodovať,“ povedal premiér.

Fico zároveň vyzval aj prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby sa od údajných výrokov svojho bývalého poradcu dištancovala. Takisto povedal, že keď prezidentka využije možnosť vystúpiť v parlamente s kritikou rušenia Úradu špeciálnej prokuratúry, rovnakú možnosť využije aj on sám, aby daný krok obhájil. „Bude to ťažké počúvanie. Pôjdem do absolútnych detailov,“ dodal Fico.

Podporte spravodajský portál Veci Verejné prevodom na náš účet:

SK72 8330 0000 0028 0108 6712

Bulletín - Veci verejné

Odoberajte prehľadný sumár článkov - 1x týždenne

1 Komentár

1. PS, KDH, SaSka…a z pozadia aj „Slovensko“ šírením nenávisti ku vládnej koalícii, ktorá vyhrala vo voľbách, ženie Slovensko kam???🪖Majdanizujú Slovensko?

NENÁVISŤ MÁ BRATA-
    KATA!!!