NázoryBlaha: Toto Matovičovo gesto je ďalší prejav neúcty a...

Blaha: Toto Matovičovo gesto je ďalší prejav neúcty a arogancie voči seniorom

-

Blaha: Toto Matovičovo gesto je ďalší prejav neúcty a arogancie voči seniorom

Minister financií a šéf OĽaNO Igor Matovič opäť prišiel s niečím, čím poriadne rozdráždil. Jeho nápad s 500 eurovými poukážkami pre zaočkovaných ľudí nad 60 rokov sa vôbec nepozdáva najmä opozícii.

Igor Matovič je politik, ktorý v súčasnosti dokáže riadne zdvihnúť tlak mnohým Slovákom. Po očkovacej lotérii sa nášmu financmajstrovi podarilo tentokrát pohnúť žlčou 500 eurovými poukážkami pre tých ľudí nad 60 rokov, ktorí sa dajú zaočkovať proti koronavírusu. Ako červené súkno na býka tým zapôsobil najmä na podpredsedu Smeru-SD Ľuboša Blahu, ktorý to v statuse aj poriadne „vysvetlil“.

Igor a Boris sú Kremienok a Chocholúšik slovenskej politiky

„Keď si už myslíš, že Matovič s väčšou hlúposťou ako s krčahmi a limetkami prísť nemôže – bum, chaloš vytiahne 500-eurové poukazy. Po čele si aktuálne plieska celé Slovensko,“ žartuje na Matovičovi smerák, podľa ktorého chce financmajster korumpovať seniorov tým, že ak sa pôjdu dať zaočkovať, tak dostanú za odmenu poukážku do posilky či akvaparku. „Nemajú na lieky a na energie, tak prečo im nedopriať tobogany. A môžu ísť aj k Borisovi na vleky. Zalyžovať si. Dostanú „borisky“, za 500 miliónov. Taký malý úplatoček od dvoch mafiánov. Načo by riešili zdravotné ohľady – Igor to dáva na teleshopping. Ak si kúpiš dve panvice naraz a na jar prikúpiš tretiu, tak dostaneš darčekovú poukážku. Tamtarará, vianočná akcoška! Môžeš si ísť sadnúť do zatvorených kaviarní a skolabovaných hotelov. Tlieskame,“ pridáva sarkasticky Blaha.

„A Borisko sa vedľa Igorka usmieva, aké úchvatné idey to z nich vypadávajú – áno, milé deti, takto to dopadne, keď v škole nedávate pozor a diplomovky za vás píšu spolužiaci. Igor a Boris – Kremienok a Chocholúšik slovenskej politiky. Ja len, že vo svetle tohto nového fascinujúceho nápadu z dielne nášho psychorodia sa už aj krčahy s vodou zdajú byť odrazu ako vcelku racionálny spôsob, ako vyriešiť pandémiu,“ pokračuje v humornom tóne podpredseda Smeru-SD, podľa ktorému to Matovičovi zjavne nedopína. „V skutočnosti je toto Matovičovo gesto ďalší prejav neúcty a arogancie voči seniorom. Je len súčasťou nechutnej kampane, ktorú tu už niekoľko mesiacov šíri vláda, podľa ktorej sú nezaočkovaní ľudia „dobytok“ a máme ich k vakcíne dokopať ako také stádo,“ konštatuje Blaha.

Jediné, čo vedia, je uplácať, vyhrážať sa, šíriť nenávisť a zastrašovať

Matovič podľa Blahu vlastne hovorí – prevádzky sme zavreli kvôli vám nezodpovedným a to kvôli vám tu všetci trpia. „A tu vám teraz dávam úplatok, aby som vás tam nahnal – a je mi jedno, či vám to zdravotne pomôže alebo vás to zabije! Ukazuje prstom na seniorov ako na nepriateľov ľudstva a odkazuje Slovákom – aha, na týchto sa vyvršujte! Na tých mierte svoju nenávisť! To kvôli nim je tu lockdown! Uplatíme ich a všetko bude alright.“ píše smerák a dodáva, že Matovičovi stále ešte nedocvaklo, že vakcíny problém neriešia. Naopak – vakcíny ho vytvárajú. „V Botswane sa objavil nový variant – nazvali ho „ní“. A vyzerá, že bude nebezpečnejší ako Delta,“ upozorňuje Blaha a dodáva, že oni už rok dokola upozorňujú na varovania Luca Montagniera, francúzskeho nobelistu, že vakcíny na vírusy v skutočnosti vírusom pomáhajú, pretože tie hľadajú spôsob, ako prežiť a mutujú do nebezpečnejších variantov…

„Ale nebojte sa, Pfizer za zisky 36 miliárd ročne vytvorí ďalšiu včeličku, aby mohol vzniknúť ďalší mutant. Ešte horší a ešte nákazlivejší. Ale určite to vyrieši 500-eurová „boriska“ pre seniorov na vlek. To je naša záchrana. Po očkovacej lotérii ďalší skvelý nápad miestneho pochabela,“ krúti hlavou podpredseda Smeru-SD. „Rozhadzujme stovky miliónov na sprostosti, keď nám chýbajú sestričky, prístroje a obchodníci padajú na ústa. Igor a Boris jediné, čo vedia, je uplácať, vyhrážať sa, šíriť nenávisť a zastrašovať. Hentí dvaja sú paródiou ešte aj na mafiu. Prosím, vyžeňme to niekam ďaleko, nech sa to už nevracia. Nech si spakujú všetky krčahy, limetky, poukážky aj lexuaríny a nech ťahajú, kade ľahšie!“ končí Ľuboš Blaha výzvou pre šéfa OĽaNO.

Autor článku: Jozef Uhliarik. Článok vyšiel na: www.hlavnydennik.sk

Podporte nezávislé spravodajstvo a pomôžte zvýšiť pluralitu médii na Slovensku. Spravodajský portál Veci Verejné prináša overené agentúrne správy a vlastné komentáre naších autorov.

Podporiť nás môžete jednoduchou formou cez platobnú bránu buď pravidelnou mesačnou sumou alebo jednorázovým príspevkom.

Pravidelná mesačná podpora

Jednorázová podpora


Alebo prevodom na náš účet: SK72 8330 0000 0028 0108 6712

Newsletter - Veci verejné

Prihláste sa na odber článkov. Dva krát do týždňa Vám zašleme zhrnutie najpodstatnejších komentárov a názorov, ktoré vyšli na našom webe :)

*Po vyplnení formuláru Vám zašleme potvrdzujúci email, ktorý je potrebné potvrdiť.

Podporte spravodajsko-názorový portál Veci Verejné

Vychádzať môžeme len vďaka vašej pravidelnej podpore. Ak považujete našu činnosť za dôležitú a potrebnú, podporte náš spravodajsko-názorový portál pravidelnou mesačnou sumou 5, 10 či 15 eur, prípadne podľa vašich možností na číslo účtu IBAN: SK7283300000002801086712

Ďakujeme. Aj vďaka vám môžeme robiť sociálne a vlastenecky orientovanú žurnalistiku.

spot_img

ZANECHAJ KOMENTÁR

Zdaj komentár
Zadajte svoje meno

- Reklama -

Mohlo by Vás zaujímaťČLÁNKY
Odporúčane pre Vás