NázoryUhrík: Najväčším extrémizmom sú kroky slovenskej vlády voči obyvateľstvu!

Uhrík: Najväčším extrémizmom sú kroky slovenskej vlády voči obyvateľstvu!

-

Uhrík: Najväčším extrémizmom sú kroky slovenskej vlády voči obyvateľstvu!

Boj proti rasizmu znamená pre Európsku únii len akýsi boj proti bielym! Zamyslel sa v rozhovore pre LP-Life.cz poslanec európskeho parlamentu Milan Uhrík. Je namierený na obranu farebných menšín pred väčšinovým majoritným obyvateľstvom a takmer zásadne nikdy nie naopak. Pritom existuje, samozrejme, aj rasizmus z opačnej strany. Mohli by o tom rozprávať aj ľudia na východnom Slovensku, ktorí žijú v blízkosti osád s asociálmi.

Podľa Uhríka bojuje EÚ s rasizmom a xenofóbiou skôr virtuálne. Podporou mimovládnych organizácií, ktoré sa väčšinou snažia obviňovať majoritu na princípe kolektívnej viny z toho, že napríklad všetci sú rasisti.  

Štatistiky  neodrážajú realitu

Takisto počty zločinov z nenávisti v rámci EÚ neodrážajú podľa europoslanca realitu. „Tieto štatistiky síce existujú, ale sú veľmi nepresné. Je potrebné uviesť, že tie štatistiky sa evidujú aj na Slovensku, ale aj v rámci celej Európskej únie väčšinou len ako činy proti minoritnému obyvateľstvu. Je jedno o akú etnickú skupinu ide. Lenže existujú samozrejme aj činy minority voči majorite, ktoré sa neevidujú ako rasistické trestné činy. Napríklad ak imigranti vo Francúzsku alebo Nemecku napádajú väčšinové obyvateľstvo, neeviduje sa to. Čiže, štatistiky sú, ale sú veľmi zdeformované, sú umelé…“

Eurofondy sú zneužívané a rozkrádané

Uhrík hovorí, že Európska únia vytvorila systém mimovládnych organizácií, z ktorých mnohé si z boja proti rasizmu urobili doslova živnosť, obživu a politickú kariéru. Masívne sú eurofondy zneužívané a rozkrádané práve kadejakými mimovládnymi organizáciami a protirasistickými aktivistami. 

On osobne vidí riešenie v zavedení zásluhovosti do systému. To znamená, aby každý naozaj žil tak, ako si zaslúži, a v odstránení takzvanej pozitívnej diskriminácie, ktorá tieto rozdiely len prehlbuje.

Najrasistickejšie krajiny

Z hľadiska európskych štatistík sú „najrasistickejšími krajinami“ práve krajiny strednej Európy, či už je to Slovensko, Česko, Poľsko alebo Maďarsko. „Pretože nechcú prijímať imigrantov a ľudia sa o nich negatívne vyjadrujú. V skutočnosti Slováci nie sú rasisti. Len milujú a obhajujú to, čo na Slovensku máme. To znamená, že nechcú, aby Slovensko bolo ovplyvňované alebo „premnožené“ cudzími kultúrami, ktoré nie sú kompatibilné s našou civilizáciou, s našou kultúrou a našim spôsobom života,“ myslí si europoslanec.

Čaputová zmazala vôľu takmer 600 000 ľudí

„Naša prezidentka pani Čaputová pochádza z prostredia mimovládnych organizácií financovaných aj pánom Sorosom, takže robí to, čo robí, zastáva sa tých, ktorých sa zastáva, a, samozrejme, nie väčšinového obyvateľstva. Videli sme to napríklad na zmarenom referende, keď úplne zmazala vôľu takmer 600 000 ľudí, ktorí podpísali referendové archy a miliónov ľudí, ktorí súhlasili s tým, aby bolo vypísané referendum o predčasných voľbách. Čiže oni bojujú za ochranu rôznych menšín, nielen etnických, ale napríklad aj sexuálnych, ale bohužiaľ nie za ochranu záujmov väčšinového obyvateľstva,“ vysvetľuje v článku českým čitateľom Uhrík situáciu na Slovensku.

Mnohí dnešní politici si na téme rasizmu postavili svoju kampaň

No europoslanec si myslí, že aj politici rozdúchajú oheň pri šírení rasizmu a xenofóbie. „Napríklad politici zo súčasnej slovenskej vlády si opäť na téme rasizmu postavili svoju kampaň a nič iné ako rasizmus alebo nejaká diskriminácia z ich úst nebudete počuť. A sú to práve títo politici, ktorí tieto témy prinášajú. Keby tu títo politici neboli, v živote bežných ľudí väčšinového obyvateľstva by tieto témy absolútne neexistovali,“ upozorňuje politik.

Za najväčší extrémizmus považuje kroky súčasnej slovenskej vlády voči majoritnému obyvateľstvu. „To vedie k oveľa väčšiemu spoločenskému napätiu, konfliktom ale napríklad aj protestom, dokonca už aj k blokádam a podobným veciam medzi bežným obyvateľstvom a vládnou špičkou. To je ten skutočný extrémizmus, ktorý spoločnosť polarizuje a štve proti sebe.“

Eurofondy sú obrovský biznis

A, samozrejme, ako veľký problém vidí aj masívne zneužívanie a rozkrádanie eurofondov práve kadejakými mimovládnymi organizáciami a spomínanými protirasistickými aktivistami. 

„V rámci nášho hnutia sme podali už niekoľko trestných oznámení, napríklad aj na bývalého splnomocnenca vlády pre rómske komunity, ktorý napríklad sľuboval výstavbu nejakých pracovných budov a podobných vecí, kde by sa Rómovia mohli nechať zamestnať, a je tam holá lúka. Jednoducho pobrali dotácie. Prípadne berú dotácie na absolútne nezmyselné projekty, keď Rómov z osady školia na účtovníkov, pritom sú to ľudia, ktorí nemajú dokončené základné vzdelanie. Čiže tie fondy – je to obrovský biznis, je okolo toho obrovská reklama, ale reálne ničomu nepomáhajú!“ Uzavrel Uhrík.

Autor článku: Diana Zaťková. Článok vyšiel na: www.hlavnydennik.sk

Podporte nezávislé spravodajstvo a pomôžte zvýšiť pluralitu médii na Slovensku. Spravodajský portál Veci Verejné prináša overené agentúrne správy a vlastné komentáre naších autorov.

Podporiť nás môžete jednoduchou formou cez platobnú bránu buď pravidelnou mesačnou sumou alebo jednorázovým príspevkom.

Pravidelná mesačná podpora

Jednorázová podpora


Alebo prevodom na náš účet: SK72 8330 0000 0028 0108 6712

Newsletter - Veci verejné

Prihláste sa na odber článkov. Dva krát do týždňa Vám zašleme zhrnutie najpodstatnejších komentárov a názorov, ktoré vyšli na našom webe :)

*Po vyplnení formuláru Vám zašleme potvrdzujúci email, ktorý je potrebné potvrdiť.

Podporte spravodajsko-názorový portál Veci Verejné

Vychádzať môžeme len vďaka vašej pravidelnej podpore. Ak považujete našu činnosť za dôležitú a potrebnú, podporte náš spravodajsko-názorový portál pravidelnou mesačnou sumou 5, 10 či 15 eur, prípadne podľa vašich možností na číslo účtu IBAN: SK7283300000002801086712

Ďakujeme. Aj vďaka vám môžeme robiť sociálne a vlastenecky orientovanú žurnalistiku.

spot_img

ZANECHAJ KOMENTÁR

Zdaj komentár
Zadajte svoje meno

- Reklama -

Mohlo by Vás zaujímaťČLÁNKY
Odporúčane pre Vás