DomáceTo je na DEMISIU – minister obrany Naď dourážal...

To je na DEMISIU – minister obrany Naď dourážal povstaleckého veterána

-

To je na DEMISIU – minister obrany Naď dourážal povstaleckého veterána

To tu ešte nebolo. „Rodinné striebro“ našej oslobodzovacej histórie znevážil, ponížil a dourážal sám minister obrany, Jaroslav Naď (OĽaNO). „Povstalecký veterán Vladimír Strmeň, ktorý zožal veľký aplauz po prednese svojho prejavu na oslavách 77. výročia SNP v Banskej Bystrici, je podľa ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽaNO) nesvojprávny papagáj bez vlastného názoru a schopnosti sformulovať vlastné stanovisko k likvidácii Múzea SNP.“ (Citát Braňo Ondruš.)

„Takýto postoj k zaslúžilému odbojárovi prejavil v televízii TA3 vo večernej relácii Téma dňa 23. septembra. Popri Strmeňovi pourážal všetkých predstaviteľov SZPB, ktorí vystupovali na oslavách Povstania.“ Píše ľavičiar Braňo Ondruš v článku na webe noveslovo.sk.

Arogancia moci a prezentácia povýšenectva

„Naď nenecháva svojimi vystúpeniami nikoho na pochybách – popri svojom straníckom predsedovi Igorovi Matovičovi je lídrom v prejavoch mocenskej arogancie, povýšenectva a urážaní všetkých slušných ľudí, ktorí si „dovolia“ s ním nesúhlasiť. Popri likvidácii Múzea SNP zamieril svoju nenávisť už aj voči nášmu zväzu a jeho predstaviteľom. A ako už býva jeho zvykom, výdatne si pomáha klamstvami bez oponentúry.“ Tvrdí Braňo Ondruš.

SZPB – Mičevovi papagáji?

„Pred dvoma týždňami v reakcii na otázku moderátora Petra Bielika vyhlásil, že predstavitelia SZPB počas augustových osláv 77. výročia SNP vystupovali s prejavmi, ktoré im napísal dnes už odvolaný riaditeľ Múzea SNP Stanislav Mičev:

„Mňa osobne mrzí, že z toho urobil pán Mičev politiku. Mňa osobne mrzí, že som počul, ako čítajú jednotliví predstavitelia SZPB pri akciách na pripomenutie si SNP pánom Mičevom napísané texty.“ Cituje Naďa Ondruš.

To najhoršie len príde

„Minister obrany SR sa zúčastnil na ústredných oslavách Povstania v Banskej Bystrici, kde za SZPB vystupoval priamy účastník SNP Vladimír Strmeň. Slovami Jaroslava Naďa sa cíti dotknutý a dôrazne sa ohradzuje voči tvrdeniu, že čítal „Mičevom napísaný text“. Keďže jeho vystúpenie navrhol predseda zväzu Pavol Sečkár, ktorý sa tejto príležitosti vzdal v prospech svojho dlhoročného priateľa, Strmeň požiadal autora tohto článku a šéfa mediálneho oddelenia ústredia SZPB o návrhy do vystúpenia.“

Navrhovaný text si potom dopracoval na základe vlastných skúseností a zážitkov. Pavol Sečkár potvrdzuje, že mu osobne odovzdal navrhnutý text prejavu, keďže Strmeň vystupoval v mene celého SZPB. A nakoľko existuje aj táto prvá verzia, je možné jednoducho zistiť, čo si zaslúžilý odbojár doplnil sám. Pasáž o Múzeu SNP bola spoločným dielom autora tohto článku a samotného Strmeňa.“ Vysvetľuje skutočné okolnosti vo svojom článku na webe noveslovo.sk Braňo Ondruš.

Naď ponižuje predstaviteľov zväzu

„Minister sa zúčastnil aj na oslavách 77. výročia SNP v Bratislave, kde za SZPB vystupoval člen predsedníctva jeho Ústrednej rady a šéf Oblastného výboru Martin Krno. Ten si prejav napísal úplne sám:

„Uráža ma, keď o mne minister šíri, že som nesvojprávny, nemám vlastný názor na jeho likvidačnú politiku voči Múzeu SNP a som odkázaný na texty od Stana Mičeva.“ Cituje Ondruš zas Krnov postoj k Naďovým lžiam.

„Krno opakovane dokázal svoj postoj v tejto hanebnej vládnej kauze, keď ju otváral na zasadaní predsedníctva ÚR SZPB a písal o nej v novinách dávno pred oslavami SNP. Keby sa minister Naď prestal narcisticky zaujímať len o seba, svoje názory a zvrátené osobné ciele, mohol by si ľahko overiť, že Krno publikoval komentár v Pravde v duchu svojho neskoršieho vystúpenia už tri mesiace predtým.“ Argumentuje Ondruš.

Klamstvá v priamom prenose

Autor nami citovaného článku Ondruš pokračuje: „Minister obrany neuviedol v relácii Petra Bielika žiadny nový argument, prečo by malo Múzeum SNP prejsť pod rezort obrany, iba oznámil, že si zachová právnu subjektivitu. Opačné tvrdenia kritikov nazval „kuvikaním“, lenže jeho hovorkyňa presne na túto otázku aj dva mesiace po oznámení dohody medzi ministrami kultúry a obrany priznala, že o zachovaní či strate právnej subjektivity Múzea SNP pod rezortom obrany nie je rozhodnuté.“

Naď však nezabudol pripojiť nenávistné poznámky k ľavicovému angažovaniu Mičeva a už tradične pripojil niekoľko klamstiev o jeho zlom riadení múzea. Podporil to údajnými výsledkami auditu, ktorý robilo ministerstvo kultúry. Asi nikoho neprekvapí, že samotná ministerka Natália Milanová (OĽaNO) o takomto audite nepovedala ani slovo, keď Mičeva z funkcie odvolala.“

Priehľadný Naď

„Jaroslav Naď aj týmto potvrdil, kto je autorom celého nápadu na likvidáciu Múzea SNP a jeho podriadenie mocenským záujmom bezduchého obdivovateľa americkej vojenskej moci a obhajcu agresívnej útočnej politiky NATO.“ Končí svoj článok na webe noveslovo.sk autor, ľavicový politik Braňo Ondruš.

Autor článku: Ivan Brožík. Článok vyšiel na: www.hlavnydennik.sk

Podporte nezávislé spravodajstvo a pomôžte zvýšiť pluralitu médii na Slovensku. Spravodajský portál Veci Verejné prináša overené agentúrne správy a vlastné komentáre naších autorov.

Podporiť nás môžete jednoduchou formou cez platobnú bránu buď pravidelnou mesačnou sumou alebo jednorázovým príspevkom.

Pravidelná mesačná podpora

Jednorázová podpora


Alebo prevodom na náš účet: SK72 8330 0000 0028 0108 6712

Newsletter - Veci verejné

Prihláste sa na odber článkov. Dva krát do týždňa Vám zašleme zhrnutie najpodstatnejších komentárov a názorov, ktoré vyšli na našom webe :)

*Po vyplnení formuláru Vám zašleme potvrdzujúci email, ktorý je potrebné potvrdiť.

Podporte spravodajsko-názorový portál Veci Verejné

Vychádzať môžeme len vďaka vašej pravidelnej podpore. Ak považujete našu činnosť za dôležitú a potrebnú, podporte náš spravodajsko-názorový portál pravidelnou mesačnou sumou 5, 10 či 15 eur, prípadne podľa vašich možností na číslo účtu IBAN: SK7283300000002801086712

Ďakujeme. Aj vďaka vám môžeme robiť sociálne a vlastenecky orientovanú žurnalistiku.

spot_img

3 Komentáre

  1. Na demisiu – žiadne pochybnosti. Toto, čo urobil minister Naď je trestné. Ak na to nikto z vlády nezareaguje odmietnutím, tak celá vláda stráca legitimitu. Kvôli porušeniu sľubu pri preberaní úradu.

  2. ..no .. takto .. Po prečítaní článku som si prirodzene ujasnil ,kto je kandidátom nr.1 na to,aby som mu pri najbližšej príležitosti jednu zdravú pleštil po papuli. Lenže.. pozrel som si v archíve onú reláciu ,ktorú už nejaký ten čas nesledujem a keby som vedel,s kým bude,tak by som ju nepozeral dupľom. To len aby si niekto nemyslel,že som nejaký naďofil. No a ono v nej žiadne také tvrdenie,aké je v citáte p. Ondruša,si predstavte – neodznelo. Takže som v rozpakoch.. prestáva ma svrbieť dlaň a premýšľam,či si slušne sa rozbiehajúce Veci verejné „zaslúžia“ takýto text…

ZANECHAJ KOMENTÁR

Zdaj komentár
Zadajte svoje meno

- Reklama -

Mohlo by Vás zaujímaťČLÁNKY
Odporúčane pre Vás